27. marraskuuta 2013

Pari palaa Varkaudesta

Eräänä syksyisenä sunnuntaina Varkaudessa, kun odottelin miestäni luennolta, sain inspiraation kiertää läheisiä komeita rakennuksia. Melkoisia kummitustaloja....spooky!  ;)








18. marraskuuta 2013

Kurre ja Eino

Eino-myrsky saavutti Kuopion sunnuntaina aamupäivästä. Kova tuuli ei silti onnistunut säikyttelemään pihapiirissä reviiriään pitäviä oravia, vaan ne tulivat rohkeasti ruoka-apajille terassille, vaikka tuuli meinasi viedä niiden tuuheat hännät välillä mennessään.

Meillä ei ole tapana säännöllisesti ruokkia pihapiirin elukoita, mutta silloin tällöin laitan kourallisen pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä terassille oravia varten, jotta kissamme saa jotain ihmeteltävää ja katseltavaa päiviensä iloksi. Ja siis tottakai kissa on visusti ikkunaruutujen sisäpuolella... mitään teurastuskekkereitä en sentään tässä aja takaa... :D  ihan vain selvennyksenä.


.

Kissa jaksoi päivystää tässä asennossa lähes hievahtamatta, monta tuntia...

12. marraskuuta 2013

Taivuttelua

Tässä pieni kuvasarja edellisestä valmennuksesta, toissa viikolta. Tällä kertaa mentiin jo aika kivasti ja oli tosi hienoa huomata kehittyneensä :)   Hevonenhan osaisi vaikka mitä, mutta ratsastajan taidoissa on vielä hiomista...

Treenattiin taivutuksia ja muodossa kulkemista hyvin yksinkertaisilla voltti ja pääty-ympyrä harjoituksilla niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Hihkuin onnesta kun sain hevosen rentoutumaan ja kulkemaan nätisti muodossa, pyöreästi linjojen suuntaan. Hip hei! :)

Käynti ja ravi (harjoitusravi erityisesti) sujuivat hyvin, mutta laukassa ja sen nostamisessa on vielä kovasti hiomista. Varsinkin oikea laukka on hankala, mutta vain minulle, ei hevoselle :)   eli ratsastajassa "vika". Olen jostain syystä paljon kankeampi oikeaan kierrokseen.



Pyöreästi kulkee. Jeee.
 
Taipuen voltille.

Asettuu mukavasti vasemmalle, mutta meikäläisen ryhti lysähtänyt komeasti eteen... :D


Laukkaharjoitusta tehtiin niin, että pääty-ympyrällä nostettiin laukka sen jälkeen kun hepan oli ensin käynnissä saanut kauniisti taipumaan ja pyöristymään. Sitten laukkaa jatkettiin rennommin pitkällä sivulla ja ennen kulmaa hiljennettiin käyntiin ja siitä asetuksen kautta pääty-ympyrälle takaisin, jne, jne.



 

Rapa vaan roiskui! :)

Kiitos kuvista ja erityisesti kärsivällisestä ohjauksesta ja opetuksesta kuuluu ihanalle Hellulle, hevosen omistajalle siis. Ilman häntä en varmaan kehittyisi tässä hommassa.

11. marraskuuta 2013

Kulttuuria ja makuja maailmalta..

Viime viikolla oltiin työtiimin kanssa Helsingissä pitämässä asiakaspäiviä. Ohjelmaan kuului niin virallista päiväohjelmaa kuin myös viihdyttävää iltaohjelmaa illallisineen. Olin järkännyt tuota tapahtumaa jo monta kuukautta, joten nyt tuntuu aika mahtavalta, että kaikki se stressaaminen on ohi. Ainakin hetkeksi aikaa...

Näissä asiakaspäivissä on kyllä myös kivat puolensa, nimittäin iltaohjelma! :)  Tämän myötä avautui mahdollisuus päästä käymään kahdessa hienossa ravintolassa syömässä oikein pitkän kaavan kautta sekä nauttimaan Helsingin kulttuuritarjonnasta.




Ensimmäisenä iltana pääsimme nauttimaan italialaisen ravintolan makumaailmasta. Tosin ruoassa oli kyllä ripaus myös suomalaisuutta. Eli voisi ehkä sanoa, että "italialainen ravintola suomalaiseen makuun" tai jotain :)   Kermainen kanttarellikeitto oli kyllä ehdottomasti menun parasta antia! Ai että, en ole koskaan eläissäni syönyt yhtä hyvää keittoa. Ravintola oli tunnelmaltaan ja palvelultaan erinomainen. Voin vain suositella. Ja heiiii, kyseessä ei todellakaan ole mikään pizza-paikka :D  eli oikeasti hyvä italialainen kyseessä.




Lisäksi kävimme katsomassa englantilaisen koomikon, Christopher Greenin, Tina C -showta. Eli kyseessä siis drag-show :)  Nauroin poskilihakset tunnottomiksi. Christopher Greenin luoma hahmo on siis amerikkalainen kantrilaulaja "white trash" Tina C, joka pukeutuu pikkutuhmiin showasuihin ja puhuu erittäin uskottavasti texas-tyyppisellä murteella. Olipa muuten myös oikeasti tosi hyvä laulamaankin :)  Kaikkinensa oikein viihdyttävä show! "Hell Yeah!, hallelujah!"

Toisena iltana käytiin syömässä Ravintola Gaijinissa, jossa tarjoillaan Pohjois-Aasialaisia makuja. Meille oli valittu 9 ruokalajin maistelumenu ja ensin kauhistuin, että jaksanko syödä kaiken. Mutta annokset olivat sen verran pieniä (kuten maisteluun kuuluukin), että sen 9 ruokalajia jaksoi syödä oikeinkin hyvin. Ja vieläpä hyvällä ruokahalulla :D   Ruoat olivat aika eksoottisia (ja hyviä!), joka teki tästä ravintolakeikasta suoranaisen elämyksen.


YUZU, APPLE & TRUFFLE SCALLOPS, eli kampasimpukkaa yms.

Ravintolan jälkeen mentiin vielä kansallisteatteriin katsomaan Nick Dearin versioima Frankenstein. Esityksen lavasteet ja valaistus oli ehdottomasti illan parasta antia. Itse näytelmäkin oli ihan hyvä ja koskettava, niin kuin vain kuvitella saattaa. Onhan Frankensteinin tarina aika veristä draamaa: rakkaudesta, tuhosta ja ihmisen moraalista.


Lavastus oli upea!