4. elokuuta 2012

Lapissa sielu lepää

Toisin kuin aikaisemmin kirjoitin, emme lähteneetkään Kuusamoon vaan päätimme parin tunnin varoitusajalla vaihtaa suunnitelmia ja ajelimme Kalajoelta kohti Käsivarren Lappia ja sen upeita erämaita. Ja vaikka ajomatkaa kertyikin "hieman" alkuperäistä suunnitelmaa enemmän, emme kadu yhtään. Nuo maisemat ja se uskomaton avaruus ja "tila hengittää" jättivät meihin lähtemättömän vaikutuksen. Jopa niin vahvan, että aloimme leikkisästi jo suunnitella Lappiin tai Norjaan muuttoa... :)

Tässä pieni kuvakollaasi matkaltamme:


Ensimmäisen yön vietimme Äkäslompolossa, Ylläksen Tunturijärvellä, laavussa. Kolarin korkeuksilla näitä sarvipäitä alkoi näkymään jo enemmänkin.




Ylläkseltä jatkoimme Kilpisjärvelle. Ensimmäisenä päivänä kipusimme Saana-tunturin päälle ihailemaan maisemia. Matka oli pitkä ja kivinen...huh huh :D   Saanalta näki aina Ruotsiin ja Norjaan saakka. Alla kimaltelee Kilpirjärvi (jossa Okko kävi myös uimassa, hrrrr!!!)





Saanan päällä laidunsi valtavia porotokkia.




Eräänä päivänä patikoimme Mallan luonnonpuistossa ja kävimme kurkkaamassa miltä näyttää Kolmen valtakunnan rajapyykki. Kun kiertää tuon möhkäleen, niin on tullut käydyksi yhtä aikaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa :)




Lapissa on uskomattoman kirkkaat vedet niin järvissä kuin puroissakin! Pohjaan näkee vielä metrienkin päästä. Ja näitä putouksia löytyi sieltä sun täältä, matkojen varsilta :)

Norjan puolella oli iso putous

Kitsi-putous on aika vaatimaton, mutta korkea.

Pieni tunturipuro luontopolulla.


Viimeisenä reissupäivänä ajoimme vielä jonnin matkaa Norjan puolelle ja kävimme syömässä lounaseväämme Skibotnissa. On ihan uskomatonta, kuinka nopeasti maisemat muuttuvat loivista tuntureista näihin terävä reunaisiin vuoristoihin.  Norjan puolella on jo ihan erinäköistä kuin Kilpisjärvellä.




Reissu oli kerrassaan ihana ja myös edullinen! Yövyimme laavussa / teltassa ja söimme ainoastaan itse valmistamiamme ruokia nuotiolla/keittimellä, joten rahaa ei mennyt oikeastaan muuhun kuin bensoihin. Ja anopin auto kun sattui vielä olemaan todella vähäruokainen, niin ei polttoaineeseenkaan paljoa mennyt (iso kiitos vielä Luhtaseen auton lainaamisesta!). Oikea budjettimatka oli siis jälleen kerran kyseessä! :)


Tässä vielä "kosteaa" tunnelmaa Norjasta. Vesiputousta vasten näkyi myös sateenkaari hetken aikaa, mutta sitä emme onnistuneet saamaan filmille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)