13. helmikuuta 2013

Herkkuleipäset

Terveisiä keittiöstä! Olen leiponut useana iltana karppaajien suosimia mantelileipiä /-sämpylöitä. Niissä on niukasti hiilihydraatteja, mutta toki aika energiapommeja ovat rasvaisten ainesosien vuoksi. Hieman erikoisiakin ainesosia joutui kaupasta hamstraamaan tämän ohjeen vuoksi, joten ihan extempore näitä ei voi alkaa leipomaan :)  Toki tuo ohje on varmasti aika hyvin muokattavissa, tilanteen mukaan.

Omalle vatsalleni nämä ovat ainakin hyvin sopineet, koska useat tavalliset leivät turvottavat mahani epämääräiseksi kipeäksi palloksi syönnin jälkeen...

Suosittelen muutenkin ehdottomasti kokeilemaan näitä joskus, koska ovat äärimmäisen herkullisia ja todella nopeita valmistaa. Sopivat mainiosti aamu- ja iltapalaksi. Uunituoreina ovat parhaimmillaan, joten sen vuoksi olenkin tehnyt mielummin usein ja vähän kerrallaan, kuin mitä tupla-annosta.

Alla vielä oma versioni valmistusohjeesta.

Mantelileipäset

Mantelileipä - ohje (6 kpl)

2 kananmunaa
2 rkl pehmeää maitorahkaa
3 rkl Fibrex sokerijuurikashiutaleita (tuote löytyy gluteenittomalta hyllyltä kaupasta)
2 tl leivinjauhetta
1, 5 dl mantelijauhetta
3 rkl Elovena Vehnälesettä
1-2 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta (jos haluat voimakasta makua, niin käytä emmental-raastetta. Jos taas kevyempää vaihtoehtoa, niin kannattaa suosia mahd. vähärasvaisia juustoraasteita)

   + auringonkukansiemeniä (ripottele sämpylöiden päälle ennen paistoa)

Vatkaa munat, lisää maitorahka, yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää muna-rahkaseokseen, lisää lopuksi juustoraaste sekaan. Pyörittele 6 kökkärettä pellille. Anna niiden kohota pellillä sen aikaa, kun uuni lämpenee. Paista 200°:ssa 10-20 min, kunnes pinta on ruskettunut. Suosittelen tarkkailemaan sämpylöitä koko paiston ajan. Palavat herkästi... riippuu uunin tehosta.

Ja sitten vain herkuttelemaan! :)




2 kommenttia:

  1. Tätähän vois kokeilla kun muuttais koko ohjeen gluteenittomaks. Kuulostaa ainaki hyvältä!:)

    VastaaPoista
  2. juu, tämä on helppo muokata täysin gluteenittomaksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)