21. tammikuuta 2014

Hirviän hyvvää nakkikeittua!

Tässäpä erittäin maukas nakkikeiton ohje. Sopii hyvin myös penninvenyttäjille, koska tän soosin pyöräyttää tosi edullisesti! :)

Tulinen nakkikeitto
    alias ”hirviän hyvvää nakkikeittua”

4 hlön annos

n. 6-8 perunaa
n. 8-10 porkkanaa
1 sipuli
2-6 valkosipulinkynttä
1 pkt nakkeja (esim. kunnon kuoreton nakkimakkara)
1 lihaliemikuutio (itse suosin Knorrin ”Fond du chef”)
1 tlk chili-tomaattimurskaa
mustapippuria
      + vettä (n. 2 l)

Kuori ja pilko perunat, porkkanat sekä sipulit. Laita sen jälkeen isoon kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että juurekset peittyvät reilusti. Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio sekä pippurit. Keitä sen jälkeen puolisen tuntia (tai niin kauan, että perunat/porkkanat pehmenevät). Lisää lopuksi pilkotut nakit sekä chili-tomaattimurska. Anna vielä hetken aikaa poreilla liedellä. Sen jälkeen hetkeksi jäähtymään ja tekeytymään.

Sitten vain nakkisoppaa ääntä kohti kerä tuoreen ruisleivän. NAM! Erityisen hyvää näinä julmetun kylminä pakkaspäivinä! Chili-tomaattimurska tuo mukavan lämmittävän tunteen kurkkuun :)

Bon Appétit !




2 kommenttia:

  1. Arvaa kuka? :) Luinpa sun viimeisimmät jutut ja ihanaa, kun oot jaksanut pitää blogia yllä, edes silloin tällöin. Kiva lukea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)