27. elokuuta 2015

Vuorilampi metsän sylissä

Vietimme eilen miehen kanssa laatuaikaa ja kävimme yhdessä tekemässä illalla muutaman tunnin maastopyörälenkin Neulaniemen sekä Rauhalahden kauniissa metsämaisemissa. Pysähdyimme myös Vuorilammen nuotiopaikalle paistamaan makkarat viimeisen lämpimän kesäpäivän kunniaksi (mikäli Ilmatieteenlaitosta on uskominen...).

Pohjois-Kallavesi

Saimme nauttia täysin tyynestä, hieman painostavastakin, lämpimästä kesäillasta. En ole aikaisemmin käynyt uudella cyclocross pyörälläni maastopoluilla, joten vauhdikkaat alamäet ja hiekkaiset kurvit meinasivat vielä hieman jännittää... Kippurasarvinen pyörä tuntuu jotenkin huterammalta ohjata kuin vaikka esimerkiksi maastopyörä. Mutta hauskaa oli! Nauroin välillä niin, että mäkäräisparvet vaan lentelivät suuhun ja silmiin.

Vuorilammen rannalla, nuotion äärellä istuessani, tulen räiske metsän hiljaisuutta rikkoen, jäin pohtimaan että haluaisin viettää enemmän aikaa luonnossa ja metsässä. Pitäisi aktivoitua ja alkaa retkeilemään nykyistä enemmän luonnossa. Siitä saa niin hirmuisesti voimaa ja energiaa. Metsän tuuheille oksille ja pehmeään sammaleeseen on hyvä jättää omat arkiset murheensa ja ottaa uutta voimaa ja energiaa sen vahvoista tuoksuista ja lempeästä vehreydestä. "Metsä on suomalaisen kirkko". Kyllä kai se vähän niin on.













2 kommenttia:

  1. Ihanat Vuorilampi ja Neulaniemi. Rauhoittumispaikkoja parhaasta päästä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)