4. heinäkuuta 2016

Kesäkuussa tapahtunutta

Huih. Se ois jo heinäkuu! En pysty käsittämään kuinka tämä aika nykyään suorastaan juoksee. Toivon mukaan huomisen jälkeen koittava kesäloma hieman hiljentäisi arjen kiireitä ja toisi verkkaisuutta kelloon. Tässä hieman katsausta kuitenkin vielä kesäkuuhun ja sen tapahtumiin.

Kesäkuun toisella viikolla osallistuin Kuopion Pullukka Runiin, jossa juoksin puolimaratonin. Omaa saamattomuuttani treenaaminen jäi aika vähälle ja sen vuoksi juokseminen ei tuntunuat niin kevyeltä kuin toivoin. Olin silti ihan tyytyväinen aikaani (nettoaika 2 h 17 min). Tarkoituksena olisi osallistua syksyllä jonnekin vastaavaan tapahtumaan uudestaan ja yrittää saada ajasta nipistettyä taas jokunen minuutti pois.


Kesäkuun puolessa välissä sain hyvän ystäväni viikonloppukylään meille Kuopioon. Viikonloppuun mahtui syvällisiä keskusteluja, naurua, hyvää ruokaa ja juomaa, kävelylenkkejä. Kävimme lauantai-iltana ensin syömässä ¡Panza! -ravintolassa raikasta meksikolaista ja sen jälkeen juomassa parit drinksut aivan ihastuttavassa Lignell & Piispasen konseptiravintolassa Kauppahuone Gust. Ranin:ssa. Siellä ollessa tuli oikeasti sellainen fiilis kuin olisi matkustanut aikakoneella jonnekin menneisyyteen. Kauppahuone on sisustettu vanhan ajan kauppahuoneen tyyliin ja taustalla soi säveliä jostain ehkä 50-luvulta. Vain aito gramofooni puuttui! Suosittelen lämpimästä tutustumaan tämän paikan cocktail-elämyksiin! Tänne raahaan jatkossa varmaan kaikki vieraamme :)

Kauppahuoneen jälkeen istuimme vielä iltaa Pannuhuoneen terassilla kuunnellen DJ:n soittelemaa leppoisaa funkkia. Sade ropisi koko illan terassin katolle, mutta mikäs meillä oli ollessa, lämpimien terassivilttien alla. Oikein onnistunut ilta, sanoisin!Eräänä kauniina kesäkuun iltana kävimme mieheni kanssa melomassa Savisaaren lähivesillä, Pohjois-Kallavedellä. Kokeilin nyt toista kertaa kevyttä ja ketterää kuntokajakkia. Melonnan päätteeksi saimme vielä nauttia Kenolan rantasaunan lempeistä löylyistä ja pulahduksesta erittäin raikkaassa järvivedessä. Täydellinen kesäilta, joka sai taas hetkeksi sellaisen olon kuin olisi jo lomalla.Juhannusta vietimme tänä vuonna Kalajoella. Meille sattui erittäin hyvä sattumus ja pääsimme kaveriporukalla Hiekkasärkille eräälle mökille ilmaiseksi yhdeksi yöksi juhannusta viettämään. Oli mahtavaa, että niin moni vanhasta kaveriporukastamme pääsi paikalle! Juhannusaattoomme mahtui grillaamista, saunomista, hyvää musiikkia ja korvia huumaavaa railakasta naurua. Ja pitihän sinne ravintola Dyyniinkin sitten lopulta taas päätyä :D   mutta eipä se. Tämä jäi viimeiseksi kerraksi, koska rakennus puretaan kesän jälkeen kokonaan. Heitimme siis hyvästit yökerholle, jossa olemme käyneet kuluttamassa tanssijalkojamme jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

Myös valloittava, tänä kesänä ovensa aukaissut, Cafe Reef tuli nähtyä ja koettua. Ihana, että nuoret yrittävät ja uudistavat Hiekkasärkkien ravintola- ja kahvilakulttuuria.Kalajoen yötön yö ei pettänyt tälläkään kertaa. Taivaanrannassa oli sellainen värien ilotulitus läpi koko juhannusyön, ettei siitä olisi tehnyt mieli laskea silmiä irti laisinkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)