15. syyskuuta 2011

Kirppareita ja kokkausta

Jaahas, josko sitä jotain asiaakin saisi tänne taas kirjoitettua. Viikot vierivät ohitse yhä nopeammin ja nopeammin. Mistä se ylipäätään johtuu, että mitä vanhemmaksi tulee sitä nopeammin aika tuntuu menevän. Aika pelottavaa :)  Lapsena kuukausikin tuntui ikuisuudelta.

Viime viikot on menneet lähinnä töitä tehdessä ja illalla niitä ajatellessa. En muistanutkaan kuinka kokonaisvaltaista tämä työn vaihtaminen on. Ajatukset on yhtä toimistoa...  Noh, eiköhän se tästä helpota, kun hommat alkavat rutinoitumaan.

Nyt kun työpaikka on ihan jykylän ytimessä, tulee käytyä keskustan kirpputorilla aika usein. Se on jotenkin niin hauskaa puuhaa, vaikkei mitään löytäisikään. Nyt tosin on tarttunut jo useampana kertana jotain mukaankin. On löytynyt vaatetta ja jotain käyttötavaraa. Ja kai sitä turhaakin krääsää on tullut kotiin raahattua :D  Onneksi hinnat ei paljoa päätä huimaa, eikä rahapussia kavenna.

sisustusjuttuja

Löysin käyttämättömän Pentikin pöytälampun (oli vielä muovitkin päällä varjostimessa). Tuosta maksoin kympin. Yleensä en maksa kirpparitavarasta vitosta enempää, mutta tässä tapauksessa kymppikään ei kuulostanut pahalta :)  Mukaan tarttui myös peltikannu ja -rasia. Euron kappale. Nämä oli enemmänkin semmosia turhia heräteostoja.

Ei ole vaikea arvata, että tykkään ruskeasta..

Yhtenä päivänä mukaan tarttui neulehuppari, retro-hame, korkkarit ja punottu vyö. Hametta pitää vähän korjailla, mutta muuten sekin oli ihan ok korkeasta iästä huolimatta. Näihin vaatteisiin meni yhteensä ehkä joku kymmenen euroa. Tuo hupparikin oli tosi hyvä kuntoinen. Ei yhtään nukkaantunut, tms. Kuvasta puuttuu uusimmat löydöt; farkkuhame ja neulebolero. Pitänee varmaan kohta viedä sitä tavaraa toiseenkin suuntaan, ettei tule ahdasta :D

Eilen oli (vihdoinkin!) siivouspäivä. Tulikin suoritettua sitten kunnon suursiivous ja nälkähän siinä tuli. Jääkaapissa oli valojen lisäksi tarjouksesta ostetut broilerin koivet ja purkki kookosmaitoa. Niistäpä sitten sävelsin tän näköisen satsin...

Ulkonäkö on aika karsea, jopa pelottava, mutta liha oli mureaa ja makukin hyvä! :)

Ensin pesin kanoista kaupan valmismarinadin pois, koska inhoan niitä limaisia litkuja. Yleensä ostan lihat naturellina, mutta nyt ei valitettavasti ollut valikoimassa. Sen jälkeen kippasin koivet pellille ja aloin soveltamaan omasta päästä marinadia. Koska kaapista löytyi kookosmaitoa päädyin tekemään "thai-tyyppisen" soosin. Kookosmaidon lisäksi laitoin lorauksen kalakastiketta ja juoksevaa hunajaa, ripauksen curry-jauhetta sekä kaffir-limetinlehtiä. Lopuksi vielä tiputtelin tabascoa kanojen päälle tuomaan vähän lisää potkua makuun. Lopputulos ennen uuniin menoa näytti suoraan sanottuna kauheelle, mutta ei se mitään. Valmis ruoka oli silti oikein maukasta! :)

Kippasin tosiaan nuo kaikki aineet vaan ronskisti siihen pellille kanojen päälle sen kummemmin niitä sekoittamatta. Hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Kanoja paistoin 200 asteessa tunnin verran. Toivoin kylläkin, että kanat ois maistunut enemmän kookokselle tai semmoselle thai-ruoalle ylipäätään. Eli ens kerralla voisi laittaa joko enemmän noita kaikkia höysteitä, tai sitten antaa kanojen muhia marinadissa useamman tunnin ennen uuniin laittoa.

No joo. Eipä näitä ruokahöpinöitä sen enempää. Näyttäis sade lakanneen joten iltalenkki odottaa.

Näihin tunnelmiin,
   - kaline


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)