29. heinäkuuta 2013

Terassilla

Kesä alkaa olla jo yli puolen välin. Ja minä edelleen vielä lomaani odottelen :)   Vielä kun jaksaisi kaksi viikkoa rutistaa töitä, niin sen jälkeen pääsee lomaileen. Ohessa pieni kuvapläjäys meidän terassilta, että mitäs sinne nyt oikein kasvoikaan kesän aikana. Aika surkea oli tänä vuonna meikäläisen kukkasato... :D  Ei oo paljoa jaksanut panostaa ja sen kyllä huomaa...

Joku muurahaisinvaasio on vallannut meidän taloyhtiön tontin. Olenkin sirotellut muurahaismyrkkyä pitkin poikin meidän terassia ja takapihaa. Myrkyttämällä ne saa hetkeksi katoamaan, mutta aina niitä jostain lisää sikiää. Pitäisi löytää niiden pesä(t), jotta saisi ne lopullisesti katoamaan. Toisaaltaan, eipä noista haittaa ole niin kauan kunhan pysyvät seinien ulkopuolella.

Nyt kun mies on matkoilla auton kera ja minulla on käytössä vain polkupyörä, niin on tullut ihan huomaamatta pyöräiltyä aika paljon. Laskin tuossa nopeasti, että viikonlopun aikana kilometrejä kertyi n. 90. Ja siis ihan vain semmosesta "käyn asioilla" hyötyliikunnasta :)   Tosin jouduin sunnuntaina myös renkaan korjaushommiin, kun takakumi oli tyhjentynyt yön aikana. Syyksi selvisi terävä pikkukivi, joka oli murtanut ensin päällyskumin ja sitten tehnyt reiän sisuskumiin. Mutta siis, onnistuin vaihtamaan kumin ja asentamaan renkaan vielä paikalleenkin siten, että vaihteet ja jarrut toimivat. Eli Helkama on taas soiva peli! :)

Viikonloppu oli aurinkoinen ja todella lämmin. Tuli touhuttua kaikenlaista sisällä ja ulkona. Tuntuu, että sain todella paljon aikaiseksi ja iltoisin ehti vielä uimaankin. Kiva virkistävä päätös aina helteiselle päivälle. Harmi vaan, että sunnuntaiksi suunnittelemani mustikkareissu jäi tekemättä, kun siinä pyörän kumin korjauksessa meni reilu kaksi tuntia. Enkä sitten jaksanut enää lähteä..


Mustasilmäsusanna on kasvanut laiskasta ja jotenkin aika laihan näköinen köynnös on


Kukkapenkkiin heittelin alkukesästä niitä näitä, sen kummemmin miettimättä. Tässä tulos :D  Terassikin kaipaisi jo kiireesti uutta maalia! Haalistuu ihan silmissä. Tuolla taustalla valkoista aitaa vasten kasvaa ilmeisesti humala-köynnös. Kasvuvauhti on päätä huimaava ja syksyn mittaan ylettyy jo todennäköisesti katolle saakka.

 
Dahliat, jotka ostin Anttilan alesta

Nämäkin krysanteemit on jo kertaalleen uusittu...kun unohtui kastelu.. ;)


Mutta siis, sellaista täällä tällä erää. Parin viikon päästä auto starttaa Jyväskylän kautta Kalajoelle, ja siitä aina edelleen Lapin kautta Pohjois-Norjaan. Sitä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)