12. marraskuuta 2013

Taivuttelua

Tässä pieni kuvasarja edellisestä valmennuksesta, toissa viikolta. Tällä kertaa mentiin jo aika kivasti ja oli tosi hienoa huomata kehittyneensä :)   Hevonenhan osaisi vaikka mitä, mutta ratsastajan taidoissa on vielä hiomista...

Treenattiin taivutuksia ja muodossa kulkemista hyvin yksinkertaisilla voltti ja pääty-ympyrä harjoituksilla niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Hihkuin onnesta kun sain hevosen rentoutumaan ja kulkemaan nätisti muodossa, pyöreästi linjojen suuntaan. Hip hei! :)

Käynti ja ravi (harjoitusravi erityisesti) sujuivat hyvin, mutta laukassa ja sen nostamisessa on vielä kovasti hiomista. Varsinkin oikea laukka on hankala, mutta vain minulle, ei hevoselle :)   eli ratsastajassa "vika". Olen jostain syystä paljon kankeampi oikeaan kierrokseen.



Pyöreästi kulkee. Jeee.
 
Taipuen voltille.

Asettuu mukavasti vasemmalle, mutta meikäläisen ryhti lysähtänyt komeasti eteen... :D


Laukkaharjoitusta tehtiin niin, että pääty-ympyrällä nostettiin laukka sen jälkeen kun hepan oli ensin käynnissä saanut kauniisti taipumaan ja pyöristymään. Sitten laukkaa jatkettiin rennommin pitkällä sivulla ja ennen kulmaa hiljennettiin käyntiin ja siitä asetuksen kautta pääty-ympyrälle takaisin, jne, jne.



 

Rapa vaan roiskui! :)

Kiitos kuvista ja erityisesti kärsivällisestä ohjauksesta ja opetuksesta kuuluu ihanalle Hellulle, hevosen omistajalle siis. Ilman häntä en varmaan kehittyisi tässä hommassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)