9. tammikuuta 2014

Vuosi 2013


Tässä jo ehdin miettimään, että laitan pillit pussiin ja paketoin tämän blogin historiaan. Päätin kuitenkin vielä ainakin hetken aikaa jatkaa. Teki mieli koota vuoden 2013 muistoja ja kuvia tänne. Piti oikein pysähtyä miettimään, että mitä tapahtuikaan viime vuoden aikana. Vaikka aluksi tuntui, ettei juuri mitään ole aikaiseksi saanut, niin tämä muistelo kyllä avasi hieman silmiäni. Onhan tässä ollut kaikenlaista puuhastelua ja tapahtumaa.

Tässäpä siis kilometrin mittainen muistelu. Hang in there!

Vuoden 2013 alussa (tai jos nyt tarkkoja ollaan, niin vuoden 2012 lopussa) opettelin lumilautailemaan mieheni suosiollisella myötävaikutuksella (hän mm. osti lumilaudan tykötarpeineen minulle). Käytiin laskemassa talven aikana mm. Jyväskylän Laajavuoressa, Kuopion Antikkalassa, Siilinjärven Kasurilassa, Tahkolla sekä Kolilla :)   Kerran onnistuin saamaan mojovasti turpaani ankkurihissin kapulasta ja sain huuleen vertavuotavan haavan sekä mustelman. Yhden kerran oli lähellä myös polven loukkaaminen, kun lauta lähti alla sellaiseen kiertoon että polvesta vaan rutina kuului! Mutta onni onnettomuudessa tällä kertaa. Tänä vuonna lumilauta onkin sitten pölyttynyt varastossa, kun ei ole ollut intoa lähteä laskemaan näillä vesikeleillä...



rinteiden "hopeanuoli" :D

Kevättalven aikana tuli myös hiihdettyä jonkun verran. Kuopiossa on ihan mahtavat latuverkostot! Siis silloin kun on lunta ja pakkasta, ei siis tänä vuonna...  Meidän asunnon vierestä lähtee kymmenien ja taas kymmenien kilometrien mittaiset ladut. Niistä siis nyt vain haaveillen. Alla oleva kuva on otettu joskus jo aika myöhään kevättalvella, muistaakseni pääsiäisen aikoihin. Käytiin makkaranpaistolenkillä yhdessä saaressa.




Yksi ehkä suurimmista tapahtumista viime vuonna oli tietysti muutto Jyväskylästä Kuopioon ja siellä yhteisen asunnon hankkiminen. Samassa rytäkässä vaihtui toki myös työpaikka, yms. Sen verran oli "vaikuttava" muutos, että menetin stressin vuoksi ehkä 1/4 osan hiuksistani... :D   Eikä ollut muuten eka kerta kun tukka lähtee päästä muuttostressin vuoksi. Tämä on tapahtunut kerran aikaisemminkin, joten nyt ei jaksanut enää edes säikäyttää. Ja nythän tuli muutettua periaatteessa kahteen kertaan; ensin Jyväskylästä Kuopioon vuokra-asuntoon, josta sitten heti kuukauden päästä uuteen omaan asuntoomme.


Pahvilaatikkoja odottamassa muuttoa entisen kämpän lauteilla...

Uusi koti löytyi siitä huolimatta, että olimme jo pariin otteeseen toivomme menettäneet. Kävimme katsomassa tsiljoonaa asuntoa sekä myös paria omakotitaloa ja teimme ainakin kolme tarjousta (pettymyksien kera) ennen kuin nykyinen kotimme osui kohdallemme. Helmikuun puolessa välin kirjoitettiin kauppakirjat ja jo heti parin viikon päästä muutettiin. Voi sitä onnen päivää :)


nämä kuvat on koottu asunnon silloisista myyntikuvista
 
 
Sen jälkeen oli sitten tiedossa huonekalujen haalimista Tori.fiistä sekä sisustamista ja pientä pintaremonttia. Maalattiin seiniä ja väliovia, vaihdettiin listoja sekä myöhemmin keväällä saimme myös saunan pinta-, laude- ja kiuasremontin lahjana appivanhemmilta. Se oli kiva yllätys :)   Jotain kuvia kodistamme löytyy myös täältä: klik! Samalla tajusin, ettei mulla ole yhtään kuvaa meidän uudesta saunasta...




Keväällä kun viimeisetkin lumen rippeet olivat sulaneet pääsin vihdoinkin takapihan kimppuun. Terassin takana oli joku vanha kukkapenkin jämä, jossa kasvoi vain käppyräistä havupuuta, joten ne sai luvan lähteä. Kesän mittaan kukkapenkki kuitenkin villiintyi, eikä siitä tullutkaan ihan sellaista kuin olin haaveillut. Itse asiassa siitä tuli aika kaamea :D   Ensi kesänä meillä on edessä terassilaudoituksen maalaaminen sekä uusien kalusteiden hankinta. Aika hankala tuollainen maalattu lauta terassilla, jossa ei ole kattoa päällä :/   aurinko ja vesisateet haalistavat sen hetkessä.



Ennen ja jälkeen
Kesällä. Hieman villiintyneen näiköistä ehkä... ;)

Maaliskuussa oli jo perinteeksi muodostunut "tyttöjen kevätretki", joka suuntautui viime vuonna Tallinnaan. Oikein oli hyvä, hauska ja onnistunut reissu :)  Tänä vuonna lähdetään samaisten ystävien kanssa huhtikuussa Latviaan Riikaan viikonlopuksi. Sitä odotellessa! Lisäksi kevät meni uutta työtä opetellessa sekä uuteen kotikaupunkiin kotiutuessa. Myös ystävän hurjia kaksi päiväisiä polttareita suunniteltiin salassa aivonystyrät sauhuten. Vieläkin hymyilyttää ne meidän salaiset kokoontumiset, puhelinpalaverit ja sensuroidut / hylätyt suunnitelmat! :D  ai että! Itse polttareita juhlittiin sitten Toukokuun loppupuolella upealla merenrantahuvilalla Inkoossa. Näistä kekkereistä selvittiin hienosti ja sitten olikin edessä ikimuistoiset ja koskettavat häät Helsingissä. Ja huh, että tulikin itkettyä! :D  Pappikin puhui niin kauniisti, että :)



Inkoossa
 
Polttareissa oli Zombie -teema :)

<3  love  <3
 
Alkukesä meni lähinnä töitä tehden. Ihanat helteet hellivät jo touko-kesäkuun vaihteessa ja pyörällä pääsi mukavasti työmatkaa. Kesällä jännitettiin myös neljän ystävän raskautta. Nyt onkin sitten maailmassa jo 3 uutta poikaa ja 1 uusi tyttö. Ja minä olen yhden noista pojista kummitäti! How cool is that! :)  Kesäkuussa käytiin myös Lahdessa mutka, jossa mieheni veisteli upeasti vuorokauden maratonmelontakisassa uuden suomen ennätyksen! Minä jaksoin lähes yhtä sinnikkäästi valvoa ja kannustaa, kunnes oli pakko käydä autossa torkkumassa muutaman tunnin yöunet. Mies jatkoi melomista silläkin aikaa...yhteensä siis 24 tuntia. Ziisus!



Lahti Midnight Ultra Marathon 2013

Sitten kesä jatkui;  oli juhannus, Kuopion Viinijuhlat, ystävien näkemistä, ratsastuskurssi, ravintolakokemuksia, kesäteatteria, kesän eka ja vika melontareissu, ystävän Baby Shower -juhlien järjestämistä...ja muuta monen moista...




...kunnes koitti elokuu ja kauan odotettu KESÄLOMA!!! Ja reissu Norjan Lofooteille :)  Reissusta olikin jo melkoin kuvakokoelma aikaisemmissa postauksissa. Löytyy mm. täältä, klik!  Matkaa taitettiin autolla, pari kajakkia katolla, semmoset rapiat 3000 kilometriä. Yövyttiin teltassa sekä ns. erämökeissä. Keiteltiin aamukaffet ja -puurot retkikeittimellä ja virvelöitiin merestä evästä illallispöytään. Käytiin patikoimassa vuorenrinteillä, ihmeteltiin kauniita auringonlaskuja sekä pelastettiin telttaa keskellä yötä vihmovassa tuulessa ja vesisateessa kaikki kamat märkinä... Ikimuistoinen reissu kaikkinensa.






Sen jälkeen oli paluu arkeen ja loppukesästä oltiin siirtymässä jo kovaa kyytiä syksyyn. Syksyllä jännitettiin ystävän kanssa toisen, yhteisen ystävämme, raskauden viimeisiä hetkiä ja synnytystä. Kyllä siinä tippa jos toinenkin vierähti silmäkulmasta kun kännykkään saapui kuvaviesti ylpeältä isältä pienestä poikalapsestaan. Ja myöhemmin kun sain kuulla olevani tämän pojan kummitäti tuli toiset onnen itkut :´)  Ristiäisiä vietettiin lokakuussa.

Kummitätiä taitaa vähän jännittää... :D


Syksyllä tapahtui  myös jotain muuta ihanaa ja jännää! Sain vihdoinkin toteutettua pitkäaikaisen haaveeni vuokrahevosesta, tai ylipäätään ratsastuksen uudelleen aloittamisesta. Kesän jälkeen onkin sitten kertynyt ratsastustunteja jo useita kymmeniä. Tämä harrastus oli silloin lapsena ja nuorena todella tärkeä ja onnekseni sain todeta, että niin se on edelleen vaikkei siinä enää ihan sitä samaa hohtoa ole kuin silloin parikymmentä vuotta sitten. Hevosten kanssa touhuaminen antaa silti niin paljon :)   Jos töiden jälkeen väsyttää ja masentaa, niin aina tallireissun jälkeen on hyvä fiilis. Ja vielä minä joskus se oman hevosen hankin! Prkl! :D  Ei tule ehkä onnistumaan vielä moneen vuoteen, mutta joskus....vielä joskus...




Loppuvuosi on mennyt perusarkea eläen;  päivät töissä, illalla harrastusten parissa (ratsastusta, lenkkeilyä, jumppailua, neulomista, yms.). Kävin myös kansalaisopiston jooga- ja taidemaalauskursseilla. Syksyn mittaan on tullut käytyä myös Helsinki-Siuntio akselilla sekä pari kertaa kotipuolessa Kalajoella ja Jyväskylässä. Silti tuntuu, että muualla asuvia ystäviä ja kavereita näkee ihan liian harvoin...




Joulua ja uuttavuotta vietettiin miehen kanssa kahdestaan kotona. Nautittiin lomasta, hyvästä ruoasta ja yhteisestä vapaa-ajasta. Joulukuusen virkaa toimitti anopin antama "anopinkieli". Tästä mallista ei neulasia varissut :)  Uutena vuonna juhlistimme mieheni kanssa myös 6-vuotis yhdessäolopäiväämme. Niin ne vuodet vierii.




Siinäpä pääkohdat minun elämästäni vuonna 2013. Siitä saan olla erityisen kiitollinen ja onnellinen, että mitään suurempia menetyksiä tai suruja en joutunut kohtaamaan. Toki jotain vaikeitakin hetkiä oli koettava, mutta silti enimmäkseen vain hyviä asioita tapahtui viime vuoden aikana. Jos jotain haluan parantaa, niin toivoisin vuodelta 2014 sitä, että tapaisin ystäviäni ja perhettä enemmän, stressaisin vähemmän, liikkuisin enemmän, pysyisimme terveenä. Mennään jo ehkä aika suurien asioiden ääreen, mutta haluaisin löytää rauhan sisimmässäni; murehtia ja stressata siis vähemmän typeristä asioista, joille ei edes voi mitään. Ja tämä 3-kympin kriisi voisi kans jo pikkuhiljaa helpottaa... :D

Näissä tunnelmissa tällä kertaa...
  ~ KaLine ~


 
 

4 kommenttia:

  1. Ei saa lopettaa kirjottelemista. Minä käyn täällä aina!!:)

    Hmmm, nyt musta tuntuu etten mä saanut viime vuonna mitään aikaiseksi.. Tehän ootta tehny vaikka ja mitä. No onneks me kuuluttiin teidän osioon "ystävät kotopuolessa". Oli kiva nähdä ja toivottavasti nähdään tänäkin vuonna!

    VastaaPoista
  2. Ainiin.. Papin puheesta jäi mieleen ainakin koodinimi banaani. Eiku mikä se oli!!;)

    VastaaPoista
  3. Kiva kun luet :) sen vuoksi tuossa mietin lopettamista, kun ei näissä mun jutuissa oo mitään pointtia eikä järkeä :D Mutta alun perin tämän blogin perustinkin vain sen vuoksi, että se toimii jonkinlaisena päiväkirjana sekä tapana kertoa kuulumisia kotipuoleen tutuille :)

    ps. ja juu, banaani se taisi olla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On olemassa muutamia blogeja jotka saa hymyn huulille kun huomaa heidän kirjoittaneen.. Sä oot yks niistä!:) Niin ja onko mun blogissa päätä tai häntää, no ei!!!;)

      Kysyin tolta paremmalta puoliskolta niin banaani se oli!!:D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)