29. huhtikuuta 2014

Maakuntamatkailua

Huh huh! jo on tullut reissattua viime viikkoina. Riian matkan jälkeen oli vuorossa pääsiäisen vietto Kalajoella. Kotikonnuilla olinkin käynyt viimeksi itsenäisyyspäivän aikoihin, joten oli jo korkea aika käydä pyörähtään kotikulmilla.

Pitkäperjantaina juhlittiin kaverin huikeita 30-vuotis synttäreitä. Oli taas hieno juttu, kun niin moni nuoruuden ajoilta oleva kaveri oli siellä paikalla! Pääsi vaihtamaan kuulumisia yhtä aikaa varmaan kymmenen ystävän kanssa :)    Synttärisankari ja itse talon emäntä oli laittanut hienot juhlat pystyyn! Kiitos siis vielä kerran hauskoista juhlista.

Lankalauantaina siivosin auton sekä sisältä että ulkoa. Hirvee homma ja meni ainakin kolme tuntia... :D   ehkä se nyt taas hetken aika pysyy siistinä. Samalla ihailin pohjanmaan trulleja, joita kävi toistakymmentä. Hyvin olivat nähneet vaivaa asuihin, kasvomaaleihin ja pajunkissoihin. Lauantaina käytiin myös katsomassa mummua palvelukodissa ja illalla ehdin saunan päälle käydä moikkaan myös erästä ystävääni lapsuusvuosilta. Sunnuntaina ehdin nähdä pikaisesti vielä kummipoikaakin :)

Sunnuntaina olikin sitten jo aika ajella takaisin Kuopioon. Oltiin sovittu miehen kanssa, että pääsiäisen viimeinen vapaapäivä, eli maanantai, pyhitetään meidän suhteella ja yhdessäololle. Niinpä käytiinkin sitten koko "perheen" voimin makkaranpaistossa laavulla, kun kelikin oli  niin nätti ja lämmin. Meidän kissa osaa aika hyvin ulkoilla niin remmissä kuin ihan vapaanakin. Ei yleensä lähde vapaanakaan kovin kauas meistä ja seuraa perässä oikeastaan jatkuvasti. Jopa puron yli! ;)




Viime viikonloppuna oltiin sitten vuorostaan Keski-Suomessa ja olihan muuten kyläilyn täyteinen viikonloppu! Ajettiin perjantaina töitten jälkeen Uuraisille anoppilaan. Siellä odotti appiukon tekemä riistaillallinen viinien kera. Ruoka oli taivaallisen hyvää! Lauantaina vaihdettiin kesärenkaat autoon ja jatkettiin matkaa kohti Jyväskylää. Ensin pysähdyttiin Puuppolassa erään kaveripariskunnan luona, jotka ovat juuri saaneet uuden talon rakennettua. Siitä jatkettiin matkaa Jyväskylän satamaan, jossa treffasimme toisen kaveripariskunnan. Käytiin pienellä vaunukävelyllä heidän kanssaan upeassa kesäsäässä (+ 21 astetta näytti autonmittari lauantaina!). Sen jälkeen mentiin tapamaan kaveripariskuntaa ja heidän lapsiaan Keskussairaalanmäelle. Sitten oli vielä aikaa piipahtaa Kuokkalassa näkemässä yhteistä ystäväämme, ennen kuin auto starttasi takaisin kohti Kuopiota.

Vielä olisi jäänyt useampikin kyläpaikka, jossa olisi ollut hyvä käydä. Mm. Palokassa, Korpilahden perukoilla, Laukaassa....  Harmi vaan, ettei aika millään riitä yhden viikonlopun aikana kaikkien vanhojen tuttujen näkemiseen...  :(   noh, ensi kerralla sitten.


Anoppilan maisemissa. Iso-Luhtasen rannassa.

 Sunnuntaina kaivoin pyörän pölyn alta ja lähdin tekemään reippailulenkin Hiltulanlahden ihaniin maalaismaisemiin. Koska keli oli lämmin ja tuuleton, niin innostuin polkemaan aina Puutossalmelle saakka. Kävin kääntymässä lossin kulmilla. Lenkin kokonaispituudeksi tuli reilu 40 kilometriä. Ihan hyvä ensimmäiseksi pyörälenkiksi, varsinkin kun käytössä on tuollainen perus-Helkama kolmella vaihteella...  :D   että "kiitos" vaan sille kökköpäälle, joka pölli mun hybridipyörän Jyväskylä-aikoina...prkl..

 
  
 
 
 
Enää kaksi viikkoa lomaan! Kesäloman ensimmäinen osa on siis pian edessä ja sekin menee muuten aika tiivisti "maakuntamatkaillen" Suomen rajojen ulkopuolella. Luvassa on ensin pitkä auto-laiva-auto reissu Ruotsin Malmöön, jonka jälkeen lähdetään melkein samoilla savuilla Helsingin kautta Barcelonaan Espanjaan. Näistäpä luvassa tarinointia kuvien kera sitten tuonnempana.
 
Kuopiossakin muuten vihertää jo! Ruohoa puskee jo siihen malliin, että kohta ei tarvi enää haravoinnistakaan stressata. Ja ei mene varmaan kuin muutama päivä, niin on myös koivut hiirenkorvilla. Mielestäni yksi parhaista tuoksuista maailmassa on vasta leikatun ruohon tuoksu. Ja tuomen kukkiminen alkukesällä. Ja syreenit! Ja ja ja....ja vasta avattu kahvipaketti! :)   No joo, näissä tunnelmissa seuraavaan kertaan.
 
 
Kuopio - Malmö - Kuopio  (siinä ois taas autolla ajelua kerrakseen...)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)