9. huhtikuuta 2014

Viime aikojen heppailut ja muita touhuja


Tää tulee nyt melkoisella viiveellä, mutta joitain viikkoja sitten kävin ratsastamassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Ratsastuskenttä alkaa olla jo sen verran hyvässä kunnossa, että siellä viitsii taas treenata. Ei siis enää kuravellissä kahlaamista.

Tein silloin sunnuntaina tunnin mittaisen ihan kivan koulutreenin pollen kanssa. Hevonen oli aluksi hieman levoton; tikkasi menemään kauheaa pikakävelyä, oikoi lapa edelle kulmissa jne. Siitäpä tulikin sitten ajatus, että voisin tehdä siirtymätreeniä isolla pääty-ympyrällä, jotta saisin pojan sekä taipumaan että kuuntelemaan ratsastajan apuja. Niinpä tein alla olevan piirustuksen mukaista tehtävää, kaikissa askellajeissa. Ensin käynnissä; A:n ja B:n kohdalle pysähdykset. Matkaa jatkettiin vasta kun poika malttoi seistä kaikki jalat tukevasti maassa muutaman sekunnin ajan. Muutaman kierroksen jälkeen lisäsin tehtävään B:n kohdalle myös peruutuksen. Eli käynnistä seis - peruutus - seis - matka jatkuu. Kun olin jonkun aikaa jumpannut molempiin kierroksiin, siirryttiin harjoitusraviin.

Ravissa tein niin, että A:n kohdalla siirtyminen käyntiin ja B:n kohdalla seis. Josta suoraan pysähdyksestä raviin. Ja taas tällä samalla systeemillä mentiin molempiin kierroksiin, niin kauan että poika totteli pienimmätkin pidätteet ja avut. Lopuksi tehtiin sama harjoitus myös laukassa. Ja kun poika meinasi vähän liikaa innostua, niin lisättiin myös välissä tuo peruuttaminen (ja / tai pienempi voltti) mukaan kuvioihin, jotta sain se paremmin kuulolle. Ja taas poika malttoi tulla kuulolle ja keskittyä siltä vaadittuun tehtävään. Myös laukka nousi hienosti suoraan pysähdyksestä.




Lopuksi otettiin vielä rennommalla ohjasotteella eteen-alas ratsastus ravissa sekä käynnissä, jotta hevonen saa rentouttaa niskaa ja selkää. Eli venyttää päätä eteen ja alas. Ja toki vielä ihan lopuksi kunnon pitkät loppukäynnit.

Viime viikonloppuna kävin ainoastaan harjailemassa vuokrahevosen sekä lauantaina että sunnuntaina. Ja harjaamista kyllä riittikin, sillä polle oli keksinyt piehtaroida tarhan kuraisimmassa kohdassa. Hevonen on nyt pienellä lepotauolla tämän viikon klinikkakäynnin tiimoilta, joten ratsastelu aloitetaan vasta ensi viikon aikana uudestaan.


Ennen ja jälkeen....  :D

Viime viikolla yritin yhtenä iltana inspiroitua piirtämään pitkästä aikaa. Kissa vaan meinasi taas aiheuttaa harmaita hiuksia... Ja kun sen nosti pois tuosta, niin se oli kahden sekunnin päästä jo takaisin siinä. Lehden lukeminen aiheuttaa saman efektin.





Päiväunilta yllätetyt...

Tämä viikko on töiden osalta lyhyt. Torstaina matkustan töiden jälkeen Helsinkiin, josta jatketaan ystävän kanssa perjantaina kohti Riikaa. Tuossa jo yksi päivä etsin passin kaapin uumenista valmiiksi. Kävi mielessä, että onhan se nyt varmasti vielä voimassa ynnä muuta. Työkaveri nimittäin kertoi juuri viime viikolla tosi tarinan pariskunnasta, joka oli ollut jonottamassa Helsinki-Vantaan kentällä jo lähtöselvitykseen, kun mies oli yhtäkkiä tajunnut, että hänen passinsa onkin vanhentunut....  Eikä kyseistä pariskuntaa ollut enää lentokoneessa sitten näkynytkään. Oispa kyllä aika kuumottava tilanne..

Perjantaina näen myös pitkästä aikaa kummipoikani ja hänen äiteensä! Ihanaa :)   Mukavia juttuja siis tulossa tän viikon loppupuolella.


Riika

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)