5. toukokuuta 2014

Tallipäivä

Viikonloppuna kävin tallilla perjantaina, lauantaina ja vielä sunnuntainakin. Ja itse asiassa olen näillä näkymin menossa myös tänään.

Ajattelin koota tähän lyhyen kertomuksen eilisestä tallipäivästäni.

Ensin hurautin autolla parikymmentä kilometriä Leppävirran suuntaan ja parkkeerasin tallin pihamaalle. Hevoset olivat tarhoissaan, mutta eivät olleet saaneet vielä päiväheiniä. Koska keli oli aurinkoinen (ja hevosella ihan julmettu karvanlähtöaika), päätin harjata hevosen ulkona. Hain jo valmiiksi kaikki varusteet tallista pihalle.




Kävin hakemassa pojan tarhasta ja laitoin sen puomiin kiinni tallin eteen. Aloitin harjausurakan. Poika oli taas päättänyt kieriä tarhan mutaisimmassa kohdassa, joten hommaa riitti...  ja se irtoavan karvan määrä!! Voi jösses!

Harjailin varmaan semmoiset puolisen tuntia, jonka jälkeen laitoin kaikkiin jalkoihin pintelit.



"väsyttääääää!" - tuumaa polle

Sitten suitset päähän ja satula selkään. Ja ratsastajalle tietysti kypärä päähän. Ja eikun menoksi. Koska olin perjantaina ja lauantaina treenaillut pellolla sekä kentällä koulukiemuroita, päätin nyt lähteä rennosti vain köpöttelemään maastoon ja nauttimaan aurinkoisesta kelistä. Pollekin vaikutti hieman laiskalta ja väsyneeltä. Ehkä sitä hieman harmitti, kun muut kaverit jäivät tarhoihin lekottelemaan ja itse joutui töihin kesken päiväunien...




Lähdettiin köpöttelemään hiekkateitä pitkin metsien suuntiin. Tallin lähellä on paljon ihania maastoja; metsiä, mäkiä, järviä...  Harmi vain, että aikalailla suurin osa teistä on sepelillä vuorattuja, joten niissä pystyy ainoastaan menemään käynnissä.

Tällä kertaa kävin tsekkaamassa pari sellaista tietä, joissa en ollut ennen käynytkään. Samalla katsastelin moottorikelkoille tarkoitettuja reittejä, että voisiko niissä ratsastaa hevosella näin kesäkeleillä. Ehkä lähden joskus tutkimaan niitä tarkemmin. Ainakin käynnissä niitä voisi varmasti ratsastella.

 
koppoti, koppoti - matka taittuu

Tehtiin noin tunnin mittainen rauhallinen lenkki. Sitten takaisin tallin pihamaalle ja hevonen kiinni puomiin. Otin varusteet pois ja harjailin vielä kertaalleen läpi. Katsoin myös kaviot, ettei sorateiltä vaan jäänyt mitään kiviä niihin. Tällä erää hevonen ei edes hionnut yhtään, koska mentiin niin rauhallisesti. Joten sen kummempaa loimitusta tai kuivattelua se ei nyt vaatinut. Lopuksi laitoin vielä linimenttiä jalkoihin ja vein pojan takaisin tarhaan syömään päiväheiniään.





Sitten keräilin varusteet takaisin satulahuoneeseen, putsasin suitset ja kuolaimet. Laitoin myös vähän satularasvaa turparemmiin, ettei nahka pääse kovettumaan. Putsasin enimmät irtokarvat harjoista ja harjaämpäristä sekä haravoin myös pihamaan, joka oli vuoraantunut hevosen karvoista. Siitä ois saanut vaikka karvamaton itselleen :D

Sen jälkeen kirjoitin vielä viime päivien treenailut ja tapahtumat pollen liikuntapäiväkirjaan ja tsekkasin, että kaikki oli muutenkin kunnossa tallissa. Sitten hyppäsin takaisin auton rattiin ja hurautin kotiin. Nälkä oli jo melkoinen! Ja posket punoitti. Ilmeisesti ulkona auringossa hääräily oli saanut jo hieman väriäkin poskiini.

Näissä tunnelmissa seuraavaan kertaan...
   ~ KaLine ~

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)