2. kesäkuuta 2014

Istuntatreeniä ja väistöjä

Heipparallaa! Onhan tuota taas hetki kulunut viimeisestä päivityksestä. On ollut taas semmosta hulinata, että oksat pois!

Kertaan myöhemmin noita reissutarinoita Etelä-Ruotsiin ja Barcelonaan, mutta ensin parit kuvat viimeisimmästä valmennuksesta. Tästä on siis kulunut nyt jo aikaa semmoset 3 viikkoa. Viime kerralla Helenan kanssa keskityttiin lähinnä mun istunnan korjaamiseen sekä väistöihin. En tiedä oliko mun ajatukset silloin jo niin kiinni tulevissa reissuissa vai mitä, mutta vaikeeta oli! Jostain syystä tuona kyseisenä kertana mun ratsastuksesta ei meinannut tulla yhtikäs mitään...melekeen hävetti se oma meno siellä kentällä :D  *huokaus*

Alla olevat kuvat ovat kaikki Helenan ottamia. Kiitos ja aamen kuvista sekä myös hyvästä opetuksesta jälleen kerran.

Sain Helenalta erilaisia tehtäviä, joiden lomassa hän sitten lisäksi korjaili myös istuntaani. Tunnin aluksi lämmiteltiin hevonen siirtymiä tehden (käynti - pysähdys - käynti) sekä volteille taivutuksia, myös ravissa.

Tässä istunta näyttää jo aika hyvälle. Vielä kun saisi jalkoja ojennettua alas ja taakse.

En valitettavasti enää millään muista kaikkia harjoituksia joita tehtiin, mutta pääteemana oli tosiaan ne väistöt ympyrällä. Tarkoitus oli väistättää käynnissä hevosen takaosaa uralta pois päin(sulkutaivutus) muutamien askelten verran tai sitten väistätettiin koko hevonen sivulle (pohkeenväistö). Jossain kohtaa lisättiin tähän tehtävään perään myös ravipätkiä sekä laukannostoja.


tässä väistetään takaosaa uralta pois

Minulla on taipumusta kallistua ympyrällä ja voltilla liikaa sisäsyrjälle, jolloin tasapaino, istunta ja avut kärsivät. Joten sen vuoksi Hellu pyysi minua aina voltilla kääntämään päätäni reilusti vastakkaiseen suuntaan, jolloin sain kroppani pidettyä suorassa ja istuin rehellisesti molemmilla kankuillani. Eli jos ratsastin volttia vasempaan kierrokseen, niin käänsin pään oikean olkani ylitse. Se tuntui aluksi todella omituiselle! :D  mutta muutaman harjoituskerran jälkeen se alkoi sujumaan ja sitten oli tarkoitus varovasti tuoda oma pää takaisin "paikalleen" ja pyrkiä pitämään istunta suorassa myös sen jälkeen.

Alla olevassa kuvassa hyvä esimerkki mun "kökkö-istunnasta": kädet alhaalla, ei ryhtiä, jalat liian edessä, takapuoli liian takana. Ja taitaapa nuo jalustimetkin olla liian lyhyet, joka voi toki myös olla syynä siihen, ettei istunta meinaa löytää kunnolla paikkaansa satulassa.


tässä ollaan menossa vasemmalle, mutta oma pää on käännettynä tarkoituksella oikealle :D

Myös käsien kanssa minulla tuntuu olevan ongelma. Ne tuppaavat ratsastaessa valumaan aina hevosen kaulalle ja jos yritän keskittyä pitämään ne ryhdikkäämmin ja ylempänä, niin sitten helposti jännitän olkapäät ja kyynärvarret ihan rautakangiksi.... ääääh!! On tuo ratsastus kyllä vaikeaa :) 



Sovittiin Hellun kanssa, että otetaan jatkossa vähän useammin noita valmennuksia. Lisäksi on ollut puhetta, että voisin osallistua tallilla myös muiden pitämiin valmennuksiin. Tämä on kyllä loistava juttu, sillä niin kivaa kuin maastossa ratsastelu ja höntsäily onkin, niin haluan kyllä myös kehittyä kouluratsastuksen tiimoilta.




Varasin jo itselleni tulevaksi kesäksi yhden istunta- / kouluratsastuskurssin samaiseen paikkaan, jossa viime kesänä kävin suorittamassa sen aikuisratsastajille suunnatun starttikurssin. Heinä-elokuun vaihteessa olisi sitten luvassa viiden arki-illan tehokurssi Koivumäen kartanon talleilla. Ehkäpä sieltä saan taas lisää vinkkejä parempaan istuntaan ja ratsastukseen ylipäänsä.

Kurssia kuvaillaan tallin kotisivuilla seuraavasti:
Istunta/koulukurssi
Rennon jäntevä, kauniin tehokas – siinäpä sanaparit, joita tavoitellaan tällä istuntaan keskittyvällä kurssilla. Tarvittaessa ryhmän käytössä kaksi opettajaa, jolloin tehdään istuntaharjoituksia liinassa. Lisäksi jumpataan hevosta irrottavin harjoituksin. Taso Jatko 2 - He A. Ratsastusta 60 min. Täydennä kurssi kuusipäiväiseksi yksityisistuntatunnilla
!


Näissä tunnelmissa karautan kohti auringonlaskua ja villiä heppakesää! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)