13. marraskuuta 2014

Vaihtoehto pakastekasviksille

Meidän arkiruoka perustuu pitkälti aina samaan kaavaan;  lohi / kana + kasvikset + pasta. Tosin nyt viime aikoina tuo pastakin on jäänyt lähes kokonaan pois. Tähän on johtanut ehkä se, että mun vatsa ei tykkää noista "hiilaripommeista". Siitäkään huolimatta, että käytetään aina täysjyvätuotteita. Pasta, peruna ja riisi saa lähes aina poikkeuksetta mulle kauhean pallomaha efektin ja kipeän turvotuksen. Alkuvuodesta kävin lääkärissä myös tutkituttamassa näitä mun vatsavaivoja (mm. se kammoksuttavan ällöttävä vatsalaukun tähystys, eli gastroskopia). Silloin kävi ilmi, että ainakaan keliakiasta ei ole kyse. Mun vatsa voi silloin hyvin, kun pysyttelen suht´ vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa, joka on miedosti (tai ei ollenkaan) maustettu. Onneksi ei ole tarvinut vielä aamupuurosta luopua! Sitä mun vatsa onneksi kestää :)  

Arki-illallinen valmistumassa:  kasviksia ja uunilohta

Nyt kun on vedetty jo vuosi kaudet pussi tolkulla noita pakastealtaasta löytyviä peruskasviksia eli broccoli mixiä (kukkakaali-porkkana-parsakaali), niin on ollut todella mukavaa vaihtelua tehdä toi kasviswokki välillä ihan itse tuoreista vihanneksista. Hyvä setti tulee mm. siitä kun pilkkoo pannulle:  kiinankaalta, porkkanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja herkkusieniä. Ja tuohon sopii hyvin myös vielä vaikka cashew-pähkinät sekä loraus aasialaista kalakastiketta, tai miksei soijakastikekin kävisi hyvin.

Meillä on nyt tuo lihankin osuus ruokavaliossa vähentynyt aika dramaattisesti. Ollaan mussutettu nyt kasvisten ohella aika usein kalaa tai sitten ihan vain kasvispihvejä tai vastaavia. Pitäisi opetella tekemään enemmän kasvisruokia. Muutama viikko sitten tein kasvislasagnea ja vitsi miten hyvää se oli! Ehdottomasti parempaa kuin jauhelihallinen versio. 

NAM! kasviswokki tuoreista raaka-aineista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)