26. lokakuuta 2015

Maisemalenkillä

Takana viikonloppu, jonka jälkeen tunnen itseni todella levänneeksi ja tasapainoiseksi. Tänään oli jotenkin erityisen helppo herätä työaamuun. Toki osasyynä voi olla tuo kellojen siirtokin, mutta varmasti myös kivalla viikonlopulla oli sormensa tässä pelissä.

Perjantaina käytiin pitkästä aikaa elokuvissa. Ensin käytiin syömässä ja haettiin säkilliset karkkia. Sen jälkeen katsastettiin Ridley Scottin uusin scifipläjäys The Martian (Yksin Marsissa). Elokuva ei ollut mikään mieltä järisyttävä, mutta ihan viihdyttävä ja siinä oli omat hyvät hetkensä. Erityisesti pidin maisemakuvista, joissa kuvattiin punertavan mystistä Mars -planeettaa. Mutta valitettavasti leffan juoni ja olemus lipsui erityisesti loppua kohden liikaa semmoiseen jenkkihypetykseen ja se vähän latisti fiilistä. Ja ennakko-odotuksista poiketen tämä olikin semmoinen hyvän mielen leffa, eikä ollenkaan niin ahdistava kuin olin ajatellut.

Lauantaiksi olin sopinut tallipäivän. Koska ei satanut ja keli näytti kirkastuvan, lähdin taivaltamaan Leppävirralle pyörällä. Perille päästyäni putsasin karsinoita ja lakaisin käytävät. Siitä saikin hyvät alkulämmöt tulevalle ratsastukselle. Koska kerrankin ehdin valoisaan aikaan tallille, niin lähdettiin vuokrahepan kanssa maastoilemaan. Päätin heti, että tänään haluan käydä "mäellä", koska pilvet väistyivät ja tiesin, että maisemat avautuisivat nyt kivasti kohti eteläistä Kallavettä.




Mäen päälle kivuttuamme tulin alas satulasta ja yritin epätoivoisesti napsia muutamat kuvat tammasta, niin että kaunis maisema näkyisi taustalla. Mutta sepä olikin helpommin sanottu kuin tehty :)    Tammaa kun kiinnosti enemmän kaikki pienetkin ruohotupot, joita maasta vielä kurottautui. Ei meinannut hetkeäkään malttaa seisoa paikallaan. Mutta lopulta sain pari kuvaa onnistumaan. Sitten nopeasti takaisin selkään, etten suotta enää vanhusta kiusaisi näillä minun valokuvaushömpötyksillä.



*****



*****

Sunnuntaina nukuttiin pitkään. Taisi mennä unet kellon ympäri... Tuli ainakin varmasti kuitattua viikolla kertyneet univelat ja vähän ylikin. Ja oli kiva muutenkin, kun kellojen siirto sai päivän tuntumaan niin pitkältä, vaikka hämärä laskeutuikin nyt niin kovin aikaisin. Eilen ehti ja jaksoi tehdä vaikka vallan mitä. Siivosin, pesin pyykkejä, kävin kaupassa, leivoin Pätkis-muffinsseja nutellakuorrutteella, käytiin miehen kanssa kävelylenkillä, katsottiin leffaa, piirsin luonnoskirjaani.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava viikonloppu.



******


******
 
Viime viikon haravoinnista ei ollut juurikaan hyötyä.... :D   noh, onneksi tulevana lauantaina on taloyhtiön pihatalkoot!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)