18. tammikuuta 2016

Tammikuinen Lissabon

Vietin talvilomaani poikkeuksellisesti jo näin tammikuun alussa. Syynä siihen oli työpaikan vaihdos ja siinä välissä ollut kahden viikon "työtön" jakso. Mieheni on koko tammikuun Etelä-Portugalissa viettämässä talvilomaa ja vapaakuukautta, joten lähdin käymään hänen luona kylässä, kun tällainen sopiva loma sattui kohdalle.

Matkustin loppiaisena ensin Lissaboniin, jossa vietin yhden yön ja päivän. Siitä jatkoin sitten bussilla parin sadan kilometrin päähän Vila Nova Milfontesiin.

Alfaman ränsistyneen kaunis ikivanha kaupunginosa

Mutta ensin se Lissabon. Oi, mikä ihana kaupunki! Muistutti aika paljon Barcelonaa, mutta oli tietyllä tapaa vähän rosoisempi ja karkeampi. Päällimmäisenä kaupungista jäi mieleen värikkäät talot, jotka seurailivat kuin helminauha kukkuloiden ja mäkien rinteitä luoden kapeiden katujen kanssa mielenkiintoisen labyrintin. Lissabon on rakennettu seitsemälle kukkulalle, jonka seurauksena turistikaan ei voi välttyä mäkitreeniltä kaupunkivaelluksen yhteydessä :)  Kaupungissa ei voi olla törmäämättä perinteiseen kahvilaan eli pastelariaan. Nämä toinen toistaan ihanampia herkkuja tarjoavat leipomot näyttivät olevan suosittuja niin paikallisen kuin turistiväenkin keskuudessa. Jos asuisin Portugalissa, niin lihoisin varmaan sata kiloa...



Yövyin niin ihanassa hotellissa, että pakko sitä hehkuttaa hieman ja suositella lämpimästi, mikäli olet Lissaboniin matkustamassa. Ota siis ihmeessä huone Portugal Boutique Hotel:sta. Minulla on siitä ainoastaan hyvää sanottavaa oman kokemukseni perusteella. Onnistuin vielä saamaan yön todella edulliseen 76 euron hintaan, kun sattui kohdalle hyvä Booking.comin tarjous. Ja olivatpa vielä nostaneet minut standardista deluxe-huoneeseen. Kyllä siellä kelpasi köllötellä, kun tilaa oli kuin isommallekin perheelle. Oli poreammeet ja kaikki :)   aika luksusta tällaiselle budjettimatkailijalle, joka yleensä aina valitsee majoitukset sieltä suht edullisimmasta päästä.


Funicular, eli raitiovaunuhissi

Kuuluisa "tram 28" linja

turistiratikka, kalliimpi vaihtoehto kuin tuo keltainen ratikkalinja

Aika monessa autossa oli lommoja ;)

Lissabonissa vietin aikaa vain kävelemällä kaupungilla sekä matkustamalla raitiovaunuilla maisemalenkkejä kapeille kujille ja kukkuloille. Matkustin ratikalla kukkulalle Alfamaan, sieltä takaisin keskustaan Baixaan ja siitä edelleen boheemiin Bairro Altoon. Lisäksi kävin syömässä lounaan vilkkaalla bulevardilla, Rua Augustalla, jonka rannan puoleisessa päädyssä sijaitsee komea Praca do Comercion aukio ja riemukaari. Kaupungilla hengailua haittasi ainoastaan yllättävät sadekuurot, jotka alkoivat ja loppuivat aina yhtä nopeasti. Auringon paistaessa lämpötila tuntui jopa kesäiseltä.

Rua Augustalta näkymää riemukaaren suuntaan


Praca do Comercion aukio

kuningas Joao I:n patsas





Katsopas taustalla näkyvä vaalea kerrostalo....aika kapeat neliöt!!!

Sellainen oli pikainen visiittini tässä historiallisessa kaupungissa. Ensi kerralla lisää tarinaa Portugalista, Vila Nova Milfontesin kylästä ja sen lähiseuduista.

Näissä tunnelmissa tällä kertaa...




2 kommenttia:

  1. Lähen kyllä joskus matkalaukkuun mukaan... :) Huippu toi kapeat neliöt!

    VastaaPoista
  2. Juu, ei muuta kuin mukaan vaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)