27. toukokuuta 2016

Kesän pieniä suuria iloja

Viime viikonloppuna teimme pienen Suomi-turneen, joka kulki Kuopiosta Tampereelle, sieltä Poriin melontakisoihin, josta lopulta Vesilahden ihanien maalaismaisemien saattelemana Tampereen kautta takaisin kotiin. Viikonlopun reissu oli niin kiva, että se sai ajan pysähtymään hyvällä tavalla. Reissu tuntui ihan kuin viikon lomareissulta. Tähän varmasti vaikutti aurinkoinen ja lämmin keli, joka helli pitkien lahkeiden alta kuorittuja talven kalpeita jalkoja.

Kuopion torilla riitti perjantaina väkeä työpäivän päätteeksi

Pääsimme nauttimaan Porin Melamajavien järjestämästä melontakisahulinasta. Jännittävä kisa oli. Ja olihan myös hyvät järjestelyt. Kaikki paikalla olleet saivat muun muassa nauttia hernerokasta sekä herkkuja pullollaan olevasta kahvipöydästä.



Kisa sisälsi myös kanto-osuuksia maata pitkin. Tässä nopeus on valttia! Nopeesti kajakista pois, juoksu ja takaisin vesille.


Melontakisan jälkeen pääsimme vierailulle Suomen Ilmailuopistolle, jossa tuttava opiskelee parhaillaan. Kävimme hieman tutustumassa paikkoihin ja lopuksi pääsin kokeilemaan myös miltä lentosimulaattori tuntuu. Voin kyllä sanoa, että tuntuu!! Nimittäin lähes ihan aidolta lentokokemukselta :D   Kaarteissa tuli ihan paha olo, kun se visuaalinen "harha" taikka kokemus on niin aidon oloista. Tosi jännää. Kävimme "lentämässä" Porin ja Yyterin yllä. Ja siinä valkokankaalla tosiaan näkyi kaikki maisemat ja mittakaavat juuri niin, kuin Porissa oikeastikin on.






taitolentokone

Lentohommien jälkeen ajoimme Yyteriin. Itse Kalajoen Hiekkasärkkien kasvattina oli kiva vihdoinkin päästä näkemään Suomen yksi suurimmista hiekkarannoista. Ja pakko myöntää, että kyllähän tuo Yyterin ranta on ehkä kuitenkin vähän kivempi kuin särkät....pitkin hampain..myönnetään, myönnetään :)




Porista ajelimme illan päätteeksi vielä kaverimme mökille Pirkanmaalle Vesilahteen. Pitkän ajon päätteeksi oli ihana rauhoittua puusaunan lämpöön ja pulahtaa järveen karistamaan viimeisetkin talviturkin rippeet. Yötä vasten vielä grillasimme pihan avogrillissä mainiot mätöt. Kesäillassa oli taikaa juuri sinä hetkenä kun istuin saunanraikkaana mökin portailla vatsa täynnä ja kuuntelin lintujen öistä konserttia. Peilityyni järvi, täysikuu killottamassa metsän yllä. Elämä on.






Mukavan viikonlopun kruunasi vielä sunnuntai-illan maastoretki vuokrahevosen kanssa. Savossa oli satanut viikonloppuna ja sateen jälkeinen tuoksu metsässä ja pelloilla oli ihan huumaava. Sekoitus kesäyötä, usvaa, sadetta, tuomenkukkaa ja syreeniä. Voiko tämän purkittaa?

Rakas heppa-ystäväni.




1 kommentti:

  1. Ihan lomalta vaikuttaa kuvista päätellen. Huvitti, kun katsoin linkkiä maratonmelontakisasta. Samoja nimiä siellä on kuin jo 90-luvulla. Se kertoo, että melonta kaikenikäisten harrastus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)