25. marraskuuta 2011

Tunteita ja tuoksuja
Sen lyhyen aikaa kun oli talven näköistä tuossa alkuviikosta, niin sain innostuksen leipoa pipareita :D  Pieni joulukärpänen pääsi puraisemaan heti, kun oli vähän lunta maassa. Vaikka en mikään varsinainen jouluihminen olekaan.


Tykkään tehdä "paksuja" pipareita, jotka ovat pehmeitä syödä. Myös koristusta pitää olla, ja reilusti :) Näihin pursotin kunnon tujaukset sokerikuorrutusta sekä päälle ripottelin vielä strösseleitä. Sitten vain nopeasti teevesi kiehumaan ja nautiskelemaan tuotoksista sohvalle.

Tunnustan, että osa taikinasta meni sellaisenaan ääntä kohti...Tänään olisi ollut työpaikan pikkujoulut Helsingissä, mutta tulin jo toissa iltana flunssaan, niin jätin suosiolla väliin tällä kertaa. Eilinen työreissu Espooseenkin tuntui aika raskaalta, kun koko ajan oli se tunne, kun iho aristaa, korvissa humisee ja palelee.Ei muuten yhtään passaa kehuskella asioilla, tai omalla terveydellään. Opin sen taas kantapään kautta, kun äidin kanssa puhuin puhelimessa toissa iltana ja totesin, että olen jo pitkään pysynyt terveenä eikä flunssasta ole tietoakaan. Noh, kun lopetimme puhelun, niin puolen tunnin päästä alkoi jo tuntumaan flunssan ensi oireet. Siis puolituntia!!! En meinannut uskoa, että se on mahdollista :D  Mutta tässä sitä nyt ollaan, viettämässä sairaslomaa kotona viltin alla.Viime viikolla iski luovuus ja ajattelin tohkeissani jatkaa sitä syksyllä aloittamaani intiaanipoika-maalausta. Ei ois ehkä pitänyt, koska eihän se onnistunut alkuunkaan! :D  Pilalle taisi mennä mokoma...  Oli nimittäin yllättävän vaikeaa alkaa maalaamaan siihen entisen maalin päälle, kun se maali käyttäytyy sitten ihan eri tavalla. Enkä muistanut sitä maalaussääntöä, että "rasvaista laihan päälle". 

Yritin saada taustalle liekehtivän villihevosen...mutta juuh, se siitä sitten..Yksi tärkeimmistä periaatteista on että maalauksen alimmat kerrokset on maalattu laihemmalla värillä kuin päällikerrokset. Eli alkuvaiheessa kannattaa käyttää vähemmän sitä maalausöljyä, ja loppua kohti sitten enemmän. Näin maalatessa alimmat kerrokset kuivuvat nopeammin kuin päällikerrokset. Ja rasvaisemmat päällikerrokset ovat joustavampia ja maalauksen pinta ei ala säröilemään.


Sellaisia fiiliksiä tällä erää. Flunssaa ja kuumeilua, piparin ja öljyvärien tuoksua.Nimipäiväonnittelut muuten kaikille: Katri, Kaija, Katja, Kaisa, Kati, Kaarina, Kaisu, Katariina, Katriina ja Riina! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)