29. tammikuuta 2012

Talvisia juttuja

Käytiin Kalajoella "kotona kotona" loppiaisen aikaan. Silloin oli eka kertaa tälle talvea kunnolla lunta ja pakkasta. Jotenkin se tuntui niin ihanalle kaiken sen synkän ja vetisen syksyn jälkeen.

Näkymää Kalajoen suuntaan, vanhempien takapihalla, Pitkäsenkylällä.

Pitkäsenkylän ovat valloittaneet iloinen (ja äänekäs!) fasaanikulkue :)  Toinen toistaan värikkäämpiä fasaaneja käyskentelee pihoilla talon väkeä ilahduttamassa.

Etsi kuvasta kaksi...eikun kolme fasaania :)

Fasaaneja saattaa ilmestyä pihaan kerrallaan jopa kymmeniä. Ne käyskentelevät lintulaudan suuntaan hyvin päättäväisesti ja rohkeasti. Kauniista ulkokuoresta huolimatta niillä on kyllä melkoisen ruma ääni. Kauhea kiekaisu tai sanoisinko jopa "rääkäisy toimii myös hyvänä herätyskellona...testattu on :)

Kävimme eilen kaverin kanssa hiihtämässä parin tunnin lenkin iltasella. Vaikka oli kylmää ja pimeää, niin oli silti oikein kiva reissu. Pakkanen ja lumi tekee luonnosta niin kauniin, kuin taidemaalauksen. Ja kun reippaasti viuhtoo eteenpäin, niin ei kylmäkään ehdi tulemaan. Muutaman kerran ihan ääneen toisillemme todettiin, kuinka kaunista siellä metsän siimeksessä oli :) 

Ps. terveisiä Okolle sinne toiselle puolelle maapalloa. Australiassa on tällä hetkellä varmaan noin 50 astetta lämpimämpää kuin täällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)