3. elokuuta 2013

Ratsastusta kerrakseen!

No niih, nyt on 5 päivää ratsastuskurssia takana päin. Jalat on kuin löysää spagettia ja takapuoli hellänä, mutta oli kyllä kaiken sen vaivan arvoista! :) 

Kokemus kurssista, tallista, hevosista, opettajasta sekä muusta tallin väestä on erittäin positiivinen. Voin lämpimästi suositella. Tallilla vallitsi sellainen erittäin lämmin ja hyväntuulinen yhteishenki. Kaikkia autetaan ja neuvotaan tarpeen tullen.




Kokosin tähän alle hieman päiväkirjaa tunneista:

Maanantai
ratsuna Odi
Tutustuttiin rauhassa allamme työskenteleviin oleviin hevosiin, tehtiin perusharjoituksia käynnissä ja ravissa. Ympyröitä, voltteja, yms.

Tiistai
ratsuna Odi
Tehtiin perusharjoituksia käynnissä ja ravissa sekä laukannostoja. Harjoiteltiin pidätteitä sekä erilaisia ratsastusteitä, ympyröitä, yms. Tarkoituksena saada hevonen kulkemaan nätisti sinne minne pitikin;  ympyrällä hyvin kaartuneena ja suoralla koko hevonen suorassa.

Keskiviikko
ratsuna Igor
Tehtiin asetusharjoituksia ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Tarkoituksena oli asettaa hevosen päätä niin oikealle kuin vasemmallekin. Sekä suoristaa hevonen aina asetuksen jälkeen. Myös laukkapätkiä otettiin. Keskiviikkona sujui oikein mukavasti, ja sain hyvin kontaktin hevoseen ja ravi näytti kuulemma ihan sellaiselta oikealta kouluratsun kootulta ravilta :)  Tuli semmonen fiilis, että JES!! Mähän osaan vielä jotain!

Torstai
ratsuna Odi
Jos keskiviikkona ehdin luulla, että tämä ratsastushan alkaa sujua, niin torstaina meiltä otettiin kyllä luulot pois! Koko tunti väännettiin asetuksia, pidätyksiä, laukannostoja ja voltteja. Viimeiset 15 minuuttia olin kuin märkä perunasäkki...hyvä kun hevosen selässä enää pysyin. Eli siis erittäin intensiivinen ja raskas tunti, mutta hauskaa oli siitä huolimatta :)   kaikki ratsastajat oltiin yltä päältä hiessä ja ravassa, koska satoi koko päivän ja ratsastuskenttäkin oli yhtä mutavelliä...

Perjantai
ratsuna Lasse
Viimeisenä kurssi-iltana treenailtiin taas asetuksia ja tehtiinkin sellaista "kiemurteluharjoitusta", jossa joutui koko ajan olemaan skarppina, sekä ratsastaja että hevonen. Juuri kun saanut hevosen käännettyä oikealle, pitiki alkaa jo työskentelmään avuilla niin, että saa sen kauniisti kaartumaan taas vasemmalle. Ja tätä toistettiin koko toisen pitkän sivun ajan. Toisella pitkällä sivullla piti sitten nostaa laukka, koota hevonen ja tehdä voltti. Tunti ei ollut ehkä niin raskas kuin eilen, mutta kyllä piti taas moneen asiaan keskittyä yhtä aikaa :D  


Lasse oli kuin valtamerialus. Säkäkorkeutta riitti aina 175 senttimetriin saakka.

Kurssin anti oli juuri sitä mitä lähdin hakemaan ja ehkä hieman enemmänkin, sillä opin valtavasti myös uusia asioita, vaikka lähdin alunperin hakemaan vain kertausta jo opituille asioille. Jatkossa minun tulee kiinnittää huomiota erityisesti käsieni asentoon, ne kun tuppasivat olemaan aivan liian jäykät. Myös sellainen vika löytyi, että laukatessa asentoni nojautui aivan liikaa eteen. Piti aina oikein tarkoituksella nojata taaksepäin satulassa, jotta saisin itseni suoristettua. Ratsastuksen lisäksi pääsi myös harjailemaan ja valjastamaan hevosia, niin sekin oli mielestäni vain plussaa. Lisäksi tykkäsin todella paljon ratsastuksenopettajan tyylistä opettaa. Sellaista johdonmukaista ja lempeästi neuvovaa, eikä sellaista huutamista mitä joskus lapsena tuli joillakin ratsastuskouluilla koettua :D


Vasemassa kuvassa on juuri "kiemurtelu" menossa, oikealla sitten jo loppukäynnit.

Nyt tässä olisi sitten erittäin hyvät eväät lähteä jatkamaan harrastusta aktiivisemmin syksyn ja talven aikana. Odotankin jo innolla seuraavaa mahdollisuutta nousta hevosen selkään. Kenties jo ensi viikolla irtotunnille!

Heppatunnelmissa...
         ~ KaLine ~


2 kommenttia:

  1. Näytät kyllä hyvin pieneltä "valtamerialuksen" selässä. :) Katseesta myös näkee rakkauden harrastukseen, tosta on ehdottoman hyvä jatkaa!:)

    VastaaPoista
  2. On kyllä nyt pidettävä liekkiä yllä ja jatkettava harrastusta :) Elämä on liian lyhyt siihen, että jättää kivoja asioita tekemättä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)