14. heinäkuuta 2014

Kesäloma. Se loppui NYT.

Tai itse asiassa jo viikko sitten.

Ajattelin kirjoitella tänne ylös hieman niitä tapahtumia, joita kesäloman kolme viikkoa toivat tullessaan.

Kesäloman aloittanut viikonloppu toi tullessaan piipahduksen Kuopion Vehmersalmelle, jossa kävimme katsomassa Jukolan viestiä. En ole koskaan aiemmin kyseisessä urheilutapahtumassa käynyt ja ainakin se lähtö oli kerrassaan upea juttu. Kesäillan hämärtyessä sadat ja taas sadat otsalamput tuikkivat lähtöviivalla kuin tähdet taivaalla. Lähtölaukausta vauhditti yli lentänyt armeijan hornet, joka meni niin matalalta, että heikompaa jo hirvitti :D    Mulla nousi ihokarvat pystyyn, kun se lähtö tapahtui. Niin hienon näköistä se oli kun ne sadat juoksijat ampaisivat siitä edestä kuin hirvenvasat. Lähdöstä löytyy muuten aika hyvä video täältä.

epämääräistä kännykkäkuvaa...

Juhannusta edeltävänä torstaina ajeltiin Kalajoelle, kotikonnuilleni, juhannuksen viettoon. Perjantaina käytiin hyvän ystävän kanssa Hiekkasärkillä ratsastustunnilla. Oli kyllä aika nostalginen fiilis, kun saavuttiin tallin pihaan. Molemmat meistä on nimittäin ollut siellä joskus aikoinaan yläasteen TET-harjoittelussa! Tosin talliyrittäjä on ehtinyt muuttua siinä välissä jo varmaan useaan kertaan, mutta silti. Aika jänniä muistoja se paikka herätti.

Varsinainen juhannusjuhla vietettiin isolla kaveriporukalla Hiekkasärkillä, erittäin koleasta säästä "nauttien". Minullakin oli syksyinen paksu takki sekä villapipo ja kaulahuivi. Ihana suomen kesä....  Mutta hauskaa oli kylmyydestä huolimatta! Ja istuttiinpa Sandy Kelt:n terassillakin varmaan tunnin verran tätä kylmyyttä uhmaten. Eipä ollut taas pitkään aikaan tullut naurettua niin makiasti kuin tuona iltana.

Toisella lomaviikolla kävin treenaileen lähes joka päivä Fressillä sen mukaan mitä ehdin ja jaksoin. On ollut kiva käydä pitkästä aikaa ohjatuissa jumpissa, kun se yksin tekeminen salilla ei ole näköjään enää moneen kuukauteen jaksanut innostaa. Tässä kohtaa voin jopa kuulla korvissani mieheni äänen; "mitä minä sanoin"....  ;)

Käytiin myös melomassa lähivesillä. Oli todella kivaa käydä! Jonkun aikaa melottiin siinä lähivesillä ja otettiin tuntumaa taas pitkästä aikaa siihen hommaan (tai siis minä otin). Sen jälkeen melottiin läheiseen saareen makkaranpaistoon. Oli kiva vaan istua tuossa rantakalliolla ja nauttia auringon lämmöstä kasvoilla. Tuota aurinkoa kun ei ihan hirveän monena päivänä näkynytkään minun loman aikana.
 
 
 
*****
 
Tuo ruskea kajakki on minun. Eikö ole upea?! :)
 
Samaisella viikolla käytiin myös testaamassa tätä nykyisin niin suosittua SUP-lautailua Kuopion satamassa. Olin yllättänyt siitä kuinka helppoa suppailu lopulta sitten olikaan. Toki se vuokralauta oli tuota puhallettavaa mallia, joten se on hyvin vakaa ja siinä on helppo pysyä tasapainossa.
 
 
 
 
Miehelläni oli melontakisat Tammisaaressa kesäkuun lopussa. Saimme mukavasti yhdistettyä siihen Tammisaaren matkaan myös vierailun kummipojan luokse Siuntioon. Syötiin porukalla, katsottiin jalkapalloa, leikittiin kummipojan kanssa, saunottiin, uitiin. Ja taas pääsi semmoiseen ihanaan lomafiilikseen. Siuntiossa on aina kiva käydä.
 
 
 
*****
 
Siuntionjoessa. Lobo-koirakin pääsi kilpakajakin kyytiin :D
 
Viimeisellä lomaviikolla oli vielä pieni reissu Jyväskylään, jonne mieheni lähti ottamaan oppia ja valmennusta melontatekniikassa. Mä kävin sillä aikaa shoppaileen alennusmyynneissä keskustassa. Tein pari tosi hyvää löytöä -70% alennuksesta. Jei! Ehdittiin myös yöpyä kaveripariskunnan luona Korpilahdella.
 
Kesäloma huipentui Kuopion Viinijuhliin, joita juhlittiin työporukan kesken. Tänä vuonna siellä oli kantavana teemana Kroatian ja Slovenian viinit sekä ruoka. Meille oli varattu vip-kylästä oma viinitupa, jossa oli ruokailu sekä eri viinejä maistettavana. Myös oma tarjoilija oli varattu koko illaksi siihen. Tuo setti kyllä toimi!  Illan esiintyjät (Movetron ja Kaija Koo) eivät meikäläistä kauheasti lämmittäneet, mutta väliajalla soittava bilebändi veti kyllä sitäkin pidemmän korren! :D  tuli tanssittua ja laulettua mukana ihan kyllä tuelta.
 
 
 
 
Toki kesälomaan mahtui myös tallilla käyntiä ja vuokrahevosen hoitamista ja ratsastamista. Tehtiin hyviä treenejä kentällä ja vastapainoksi rentoja maastolenkkejä.
 
 
Vaikka työt alkoivatkin viime viikolla niin silti illat ja viikonloput ovat tarjonneet niin paljon asioita ja kivaa tekemistä, että tuntuu kuin olisi edelleen lomalla. Siitä tämä kesä on kyllä ihana :)   Varsinkin kun nyt on ollut taas niin lämmintä ja kaunista. On päässyt melomaan, lenkkeilemään, uimaan, terassille auringonpalvontaan, ulos syömään, yms. Viime viikonloppuna oltiin taas miehen kisareissulla. Tampereella tällä kertaa. Siinä samassa pääsi taas näkemään kavereita ja nauttimaan kesälomamatka -fiiliksestä. Mikäs sen parempaa!
 
 
 
*****
 
Tän kesän ehkä kaunein melontakeli sattui viime viikolle! :)
 
Eihän tämä kesä nyt sitten ollutkaan hassumpi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)