15. joulukuuta 2014

Sininen hetki

Vihdoinkin! Sitä lunta. Johan sitä oltiinkin odotettu.

Lauantaina pyrytti oikein kunnolla pitkin päivää ja aika nopeasti maisema peittyi sakeaan valkeaan peittoon. Lumen ansiosta saimme kokea pitkästä aikaa myös sen maagisen sinisen hetken, juuri ennen auringon laskua. Ihanaa. Itse ainakin nautin suunnattomasti tuosta lumen tulosta ja toivon, että se sinnittelisi nyt maan kamaralla edes hetken aikaa. Tosin aika lohduttomalta vaikuttaa, kun aamulla lämpömittari näytti jo olevan plussan puolella.Joulukuu on vierähtänyt todella nopeasti. Töissä on riittänyt melkoisesti hulinaa ja tuntuu, että arki-illatkin on hujahtaneet ihan ajatusten ohitse. En oikein osaa edes eritellä, että mitä tässä viime aikoina on oikein tapahtunut. Ajatukset ovat olleet aikamoista puuroa viime aikoina. Olo on ollut jopa hieman masentunut ja voimaton. Haluaisin pistää sen kaamoksen piikkiin, mutta pelkään, ettei ainoastaan siitä johdu.

Miehen selkäleikkauksesta on kulunut yli kuukausi ja hän toipuu jo hyvää vauhtia. Omatoiminen kuntoutus on lähtenyt hyvin liikkeelle ja hän pistelee menemään jo yli parin tunnin kävelylenkkejä pitkin maita ja mantuja. Kivut todellakin taisivat jäädä sinne leikkauspöydälle, niin kuin ortopedi vähän lupaisi tuossa syksyllä. Hienoa!

Jos jotain huonoa niin hyvääkin tästä miehen sairaslomasta on seurannut. Jos siis puhtaasti itsekkäästi ajattelen ;)  meillä on nimittäin nyt ollut enemmän aikaa tehdä juttuja yhdessä. Ollaan käyty yhdessä kävelylenkeillä, katsottu elokuvia, käyty ulkona syömässä (mm. testaamassa parit Kuopion uudet ravintolat), yms. Se on ollut kyllä tosi kivaa. Yhteinen aika. Sitä arvostaa kyllä.


Itsenäisyyspäivän juhlahetkiä.

Itsenäisyyspäivän tienoilla laitoin vähän lisää jouluvalojakin tätä pimeyttä valaisemaan. Äidiltä perimäni kynttelikön nostin keittiön pöydälle. Ostin myös Sesonkitorilta jonkun käsin askartelemat havukoristekimput. Niissä on ihana havun ja joulun tuoksu. Tänä vuonna(kaan) ei tule todennäköisesti joulukuusta hankittua, koska lähdemme sukuloimaan joulun ajaksi. Joten nämä havukoristeet saavat ajaa nyt myös joulukuusen virkaa :)


 
 
Miehen syntymäpäiviä juhlistettiin tuossa joulukuun alussa vaatimattomasti, tavoilleen uskollisena, ihan vain ravintolassa kaksistaan syöden. Käytiin testaamassa Kuopioon juuri avattu uusi japanilainen ravintola, Kunpu. Tämä olikin kaivattu lisä Kuopion etnisten ravintoloiden tarjontaan! Minä ainakin liputan sushin ystävänä ;P

Itsenäisyyspäivänä kävimme testaamassa myös toisen suht´ uudehkon etnisen ravintolan Kuopiossa, nimittäin meksikolaista street foodia tarjoavan ¡Panza!:n. Aivan ihana paikka! :)  Heti ovesta sisään astuttua tuli sellainen olo, niin kuin olisi astunut Meksikon pölyiseltä sivukadulta jonnekin paikalliseen ravintolaan. Niin oli rento ja autenttinen tunnelma! Ja myös ruoka oli hyvää ja toimivaa. Myös sisustus oli ihanan värikäs ja DJ soitteli nurkassa leppoisaa bilemusiikkia, sen kuitenkaan häiritsemättä ruokailua tai keskenään jutustelua. Tuli heti sellainen olo, että tuonne pitää päästä joskus isommallakin porukalla istumaan iltaa. Tällaista paikkaa olin Kuopioon toivonutkin :)   Hassua sikäli, että paikka oli mennyt meiltä ihan ohitse, vaikka se on kuulemma avattu jo viime keväänä.

tonttu käynyt terassilla....??!

Männä viikonloppuna kävin kuuntelemassa Raskasta joulua -konsertin "niiralan montussa". Meidän työpaikan virkistystoimikunta tarjosi liput, niin pitihän sitä lähteä. Ja olikin kyllä hyvä konsertti. En ole aiemmin käynyt vastaavassa, joten oli oikein piristävä kokemus. Kyllähän noi suomen eturivin heviäijät rokkaa! Ei siitä mihinkään pääse. Konsertissa oli mukavasti niin herkempää kuin vähän rosoisempaakin tunnelmaa. Tosi upeita sovituksia vanhoista tutuista joululauluista.

Tästä tulikin mieleeni, että kotikonnuilta kajahtaa myös oikein hieno joululaulu sovitus ja vieläpä erittäin tärkeän asiayhteyden tiimoilta. Käykäähän kurkkaamassa Kalajoen virallinen joulutervehdys! Videoon pääset tästä. Tää on mielestäni niin hieno. Hyvä Kalajokiset! :) 

Näissä jouluisissa tunnelmissa rutistan vielä tämän työviikon. Sen jälkeen koittaa kauan odotettu loma. Ihanaa!

** Hyvää joulun odotusta kaikille ** 1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)