30. toukokuuta 2012

Kasvimaata ja sisustusta

Alkuun varoitus:  blogin kuvat ovat erittäin huonolaatuisia. Minä kun otan ne laiskana kännykkäkameralla...

Viime sunnuntaina päästiin vihdoinkin kasvimaan kimppuun. Sunnuntainahan olikin aivan mainio keli ja oli jopa tuskaisen kuumaa ahertaa lapio kourassa. Hiki lensi ja ihokin taisi vähän kärtsätä. Ensimmäisen päivän saldona oli omalta osaltani peruna- ja lanttupenkit. Maanantaille jäikin sitten kaikki loput istutukset ja kylvöt. Ensin tosin käytiin Viherlandiassa ostamassa vähän taimia ja siemeniä sekä muita tykötarpeita kuten multaa ja lannoitetta sekä bambukeppejä aitaa varten. Sen jälkeen päästiin tosi toimiin ja nyt kasvimaa näyttää aikalailla siltä, että voi vain kastella ja toivoa, ettei enää tulisi hallaa.


Monen tunnin aherruksen jälkeen näytti tältä

Tarkoitus on tehdä vielä juuttinarusta ja bambukepeistä kasvimaata kiertävä aita sekä portti, johon köynnös- ja auringonkukat voivat "nojata" :)

Kasvimaalle istutin valmiina taimina: amppelimansikan, mini-tomaatin ja keltaisen miedon chilin. Siemeninä meni: perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia, hernettä, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa ja salaattisekoitus. Eli vähän kaikenlaista :)  Niin ja kukkia!! Laitettiin erilaisia kukansiemeniä kasvimaan reunoille. Ne toimivat sitten samalla koristeena, aitana kuin myös jänisten hämääjinä.


Maanantai-ilta oli kaunis mutta kolea! Hrrr!

Parvekkeen laitoin kesäkuntoon myös tuossa lähiaikoina. Pesin ikkunat ja pyyhin pölyt ja siistein muutenkin talven aikana kertyneet tavarat pois näköpiiristä. Parvekkeelle en tänä vuonna istuttanut kuin yhden oikean kukan. Ajattelin, että kasvimaassa on jo ihan tarpeeksi kastelemista ja huolehtimista, joten parvekkeelle tuli enimmäkseen vain tekokukkia, vaikka ovatkin niin ällön teennäisiä.


Sininen amppelikukka ja purkissa oleva basilika ovat aitoja

emaliastioissa vain muovikukkia

Innostuin parvekkeen siivoamisen ja sisustamisen jälkeen päivittämään myös asunnon värimaailmaa. Synkkä ja paksu Vallilan talviverho vaihtui ohueen limen väriseen kesäverhoon, koristetyynyihin tuli uudet (limen väriset) päälliset ja jotenkin kummasti Tiimarista tarttui mukaan myös limen värinen torkkupeitto...ja kynttilä!! :)  taisin vähän innostua...


Raikas vihreä sopii mun mielestä ruskehtavan seinämaalin kanssa :)

Verho Anttilasta
Vielä pitäisi joku päivä innostua ikkunanpesusta sen verran, että saisi keittiön ikkunat puhtaaksi. Verhoja en ala keittiöön vaihtamaan, mutta kyllä kai nekin pitää pyykkikoneen kautta pyöräyttää. Sen verran pölyisiä ovat.


Piiparinen ei sentään vaihtunut limen väriseksi!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)