15. helmikuuta 2015

Laskiainen

Lauantaina olleen ystävänpäivän (ja tulevan laskiaisen) kunniaksi leivoin meille laskiaispullat. Tai "laiskiaispullat" kuten ne lopulta nimesin. En nimittäin jaksanut alkaa pullataikinaa itse vääntämään, joten ostin puolivalmista Pirkka-pullaa pakastealtaasta. Ihan hyviä tuli näistäkin, vaikka itse pulla olikin todella höttöistä. Mutta kun väliin tursotti kunnon kerroksen vaniljavaahtoa ja mansikkahilloa, niin kyllähän ne maistui... ;)


Viikonloppuaamut on kyllä elämän suola! Ihanaa, kun saa nukkua hieman pitempään ja ihan kaikessa rauhassa syödä aamupuuroa ja nautiskella kahvia sohvan uumenissa telkkaria katsellen tai radiota kuunnellen. Joskus meidän viikonloppuaamut saattavat kestää jopa parisenkin tuntia :)   hitaasti päivän touhuihin heräten ja akkuja lataillen.

Männä lauantaina, aamupalan jälkeen, pakattiin sukset autoon ja ajettiin Neulaniemen ulkoilu- ja virkistysalueen reunamille ja lähdetiin siitä Tervaruukin lenkille hiihtelemään. Tarkoituksena oli hiihtää Pilpan majalle kahville ja jatkaa siitä jäälatuja pitkin takaisin autolle. Ehdittiin juuri sopivasti hiihtomajalle, ennen sulkemisaikaa. Siinä sitten ryystettiin kahvia ja syötiin sämpylää. Majassa oli mukavan lämmin ja leppoisa tunnelma. Hiihtoreissun pituudeksi tuli reilu 15 kilometriä. Keli oli hieman raskas, koska lämpötila oli plussan puolella ja satoi märkää lunta. Mutta kivaa oli joka tapauksessa.


*****


Hiihtolenkin jälkeen maistui suihku, ruoka ja vielä jälkiruoaksi kahvi + loput laskiaispullat :D   Ihan hyvä, etten koko pussillista (14 kpl) niitä pullia paistanut...  3 pullaa per naama sai riittää tällä erää.

Tuo Neulaniemen ulkoilualue on muuten kuin pieni paratiisi keskellä Kuopiota. Noin 1000 hehtaaria eheää järvimetsäaluetta tarjoaa upeat luonto- ja ulkoilumahdollisuudet meille kaupunkilaisille. Ja se on hyvin kaupunkilaisten saavutettavissa, eli lähellä kaupungin keskustaa (n. 3,5 km), mutta silti siellä ollessa voi tuntea olevansa jossain kaukana sivistyksestä. Eli hyvin sellainen erämainen tunnelma. Siellä on kiva käydä niin kävellen, meloen, juosten kuin hiihtäenkin. Löytyy makkaranpaistopaikkoja, kalastusjärviä ja -lampia sekä laavuja, yms. Harmi vain, että kaupunki on nyt suunnittelemassa alueelle noin 6000 asukkaan lähiötä (!!!). Jos tuo kaavoitus tulee toteutumaan, niin me Kuopiolaiset tulemme kyllä menettämään erittäin arvokkaan ja korvaamattoman ulkoilu- ja virkistyspaikan. Todella surullista, jos näin käy. Itsekin kävin jo nimeni laittamassa kansalaisaloitteeseen, jolla tätä hanketta vastustetaan.

Näissä tunnelmissa tällä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)