6. helmikuuta 2015

Päivä pitenee

Toissa päivänä heräsin bussipysäkillä työpäivän päätteeksi horroksesta toteamaan, että vielä viiden aikaan iltapäivällä on valoa!! Siis jestamandeera! :)  Ihanaa. Valoa kohti.

Mies toi tuliaisia Mikkelin työmatkaltaan :)  NAM!

Eilen juhlittiin Runebergin päivää torttujen merkeissä ja tänään on sitten vuorossa Saamelaisten kansallispäivä. Upea kulttuuri, jota mielestäni pitäisi vaalia tiukasti. Tällä hetkellä Suomessa asuu noin 6000 saamelaista. Minusta saamelaiskulttuuri on jotenkin todella kiehtova! Jotain mystistä ja jopa taikuutta. Ainakin sellaista Lapin taikaa ;)  Siihen liittyy vahvasti luonto ja sen kunnioittaminen. Se on mielestäni sellainen asia, joka meidän jokaisen suomalaisen olisi hyvä omaksua. Tällaiseen lauseeseen törmäsin jossain saamelais-haastattelussa joskus. Kuinka oikeassa tämä onkaan.
"Luonto on tärkein henkiolento, jonka kanssa täytyy elää sovussa". 

Eilisen hiihtolenkin päätteeksi ynnäsin kilometrejä yhteen ja sain todeta, että hiihtomittari näyttää tällä hetkellä 300 kilometriä. Uskon tällä hetkellä vahvasti siihen, että pääsen jopa siihen "haavetavoitteeseen" eli seiskalla alkavaan satalukuun. Lunta on ainakin tällä hetkellä täällä Pohjois-Savon tasolla siinä määrin, että siitä sen ei pitäisi kiinni jäädä. Ja me ollaan lähdössä talvilomalla Ylläkselle hiihtämään viikoksi, joten siellä toivon mukaan saan kerrytettyä kilometrejä satasen jos toisenkin. Lähdetään reissuun yhdessä vanhempieni kanssa.

Löydettiin kiva lomaosake läheltä Ylläksen rinteitä. Se täytti kaikki meidän kriteerit;  takka, sauna, ladut lähtee pihasta, Ylläksen palvelut suht´ lähellä, 4 hengelle makuutilat, siisti, perusmukavuudet, yms. Ja olipa vielä yllättävän edullinenkin siihen nähden, että viikko 13 tuntui olevan yksi suosituimmista lomaviikoista Lapin suunnalle matkaavilla. Se näkyi kyllä, kun tuota asumusta etsi (niin varaustilanteessa kuin hinnoissakin...).




Tosi kiva lähteä tuonne Lapin reissulle. En ole itse asiassa koskaan käynyt noin pohjoisessa näin talviaikaan. Ylläksellä on tullut kyllä käytyä pari kertaa, mutta kesällä ja syksyllä. Kiva päästä nyt sinne ihan "hiihtolomalle" :)

Muuta ihmeellistä tänne ei sitten oikeastaan nyt kuulukaan. Arki rullaa eteenpäin kuin juna ja välillä tuntuu, että päivät vain toistavat itseään. Mutta en mä valita. Näin on oikein hyvä.


Tallilla on päästy taas treenaamaan koulukiemuroita ihan tosissaan.


Rankat harrastukset vaatii visusti myös lepoa...  :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)