24. elokuuta 2011

Haahuilevat hahmotelmat

Viime viikon torstaina saapui Minoan paketti ja aloin heti innolla tutustumaan maalaustarvikkeisiin. Innostus laantui hetkeksi, kun sisäistin "ihan oikeasti" etten ole maalannut öljyväreillä kuin pari kertaa aiemmin joskus vuonna 1999...ja etten ihan oikeasti taida osata sitä hommaa :D

Noh, ei passaa lannistua. Niinpä aloitinkin jo heti samana iltana tekemään hahmotelmaa lyijykynällä erikseen ostamalleni isommalle maalauspohjalle (Daler-Rowney kangaspahvipohja, 46 x 55 cm, 5,80 €). Alunperin ajatuksenani oli maalata tiibetiläinen munkki (malli Mondo-lehden kuvasta), jonka olen maalannut kerran aiemmin akvarellivärikynillä. En onnistunut löytämään alkuperäistä mallikuvaa enää mistään, joten päätin maalata vanhan intiaanin. Mistä lie tulee tämä into maalata vanhoja viisaan näköisiä ukkeleita :)  Mitään varsinaista tiettyä mallikuvaa minulla ei ole, mutta olen selaillut netistä intiaanien kuvia, jotta saa etes jotain osviittaa omalle työlleni.

Kuva on erittäin huono kännykkäfoto!!. Noh, toisaaltaan, ei se näytä livenäkään paljoa paremmalle. Suu repsottaa kuin kasvohalvaantuneella ja silmät on eriparia :D

Pieni ahdistuksen tunne kuristi kurkkua kun aloitin hahmotelmaa. Edellisestä piirustuskerrastakin on jo aikaa ja tuntui, etten saa pohjalle kuin kaukaisesti päätä muistuttavan töherryksen aikaiseksi. Epätoivon partaalla jatkoin kuitenkin sinnikkäästi ja aikani tuherrettua sain sentäs jotain aikaiseksi. Tuli ehkä tehtyä hahmotelmaa vähän turhankin tarkasti, mutta samapa tuo, kun en noihin maalaustaitoihin vielä kauheasti luota.

Nyt olenkin sitten pitänyt "luovaa taukoa" kohta viikon päivät :D  eli inspiraatiota tässä odotellaan, että voisin jatkaa työtä. Josko vaikka kohta pääsisi maalaamaan niillä ihan oikeilla öljyväreillä, hahmotuksen sijasta!

Näihin tunnelmiin...
      ~ Kaline
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)