6. syyskuuta 2013

Leipuri leipoo...

No niih, tässä hiljattain lupaamani ohje meikäläisen varioimaan porkkanakakkuun kesäkurpitsalla höystettynä. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan :)

Unelma-Anelman mehevä sadonkorjuukakku

aka. mausteinen porkkana-kesäkurpitsakakku tuorejuustokuorrutteella
n. 25 palaa

Pohja

6 kpl kananmunaa  
3 dl tummaa ruokosokeria
2 dl tavallista sokeria
6 dl vehnäjauhoja 
4 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa
3 tl vanilliinisokeria 
3 tl kanelia 
3 tl jauhettua kardemummaa
1 tl inkiväärijauhetta
n. 1 dl hasselpähkinärouhetta
7 dl porkkanaraastetta 
2 dl kesäkurpitsaraastetta
2-3 dl rypsiöljyä, juoksevaa leivontamargariinia, tai vastaavaa

Kuorrutus 

400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2-3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin mehu

Työvaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokerit
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa/kurpitsaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille, tasaisesti
  5. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
  6. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja puristettu limetin mehu tasaiseksi mössöksi.  Levitä kuorrutus tasaisesti täysin jäähtyneelle pohjalle. Koristele pähkinärouheella tai vastaavalla.
  7. Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti!

Sadonkorjuusta tuli mieleeni, että kuinkahan tähän kakkuohjeeseen istuisi vielä lisäksi omenaraastekin??! Vois olla muuten aika jees. Täytynee kokeilla ensi kerralla! ;)


2 kommenttia:

  1. Munki piti heti linkata ohje systerille, jos vaiks leipois joku päivä tätä kokeilumielessä.. Toi porkkanaraastekaan ei kuulosta hassummalta, kokeile sä ensin ja kerro sit mulle. hih*:D

    VastaaPoista
  2. tarkoitit varmaan omenaraastetta, kun tässä oli jo sitä porkkanaa :) Tuli muuten mieleen, että tästähän saisi varmaan aika helposti räätälöityä myös gluteenittoman version. Ja uskoisin, että se olisi jopa parempaa kuin tämä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)