Unelma-Anelman mehevä sadonkorjuukakku
aka. mausteinen porkkana-kesäkurpitsakakku
tuorejuustokuorrutteella
n. 25 palaa
Pohja
6 kpl kananmunaa
3 dl tummaa
ruokosokeria
2 dl
tavallista sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
4 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
3 tl
vanilliinisokeria
3 tl
kanelia
3 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
inkiväärijauhetta
n. 1 dl hasselpähkinärouhetta
7 dl
porkkanaraastetta
2 dl
kesäkurpitsaraastetta
2-3 dl
rypsiöljyä, juoksevaa leivontamargariinia, tai vastaavaa
Kuorrutus
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2-3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin mehu
n. 2-3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin mehu
Työvaiheet
- Vaahdota munat ja sokerit
- Yhdistä kuivat aineet keskenään
- Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa/kurpitsaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille, tasaisesti
- Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
- Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja puristettu limetin mehu tasaiseksi mössöksi. Levitä kuorrutus tasaisesti täysin jäähtyneelle pohjalle. Koristele pähkinärouheella tai vastaavalla.
- Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti!
Sadonkorjuusta tuli mieleeni, että kuinkahan tähän kakkuohjeeseen istuisi vielä lisäksi omenaraastekin??! Vois olla muuten aika jees. Täytynee kokeilla ensi kerralla! ;)
Munki piti heti linkata ohje systerille, jos vaiks leipois joku päivä tätä kokeilumielessä.. Toi porkkanaraastekaan ei kuulosta hassummalta, kokeile sä ensin ja kerro sit mulle. hih*:D
VastaaPoistatarkoitit varmaan omenaraastetta, kun tässä oli jo sitä porkkanaa :) Tuli muuten mieleen, että tästähän saisi varmaan aika helposti räätälöityä myös gluteenittoman version. Ja uskoisin, että se olisi jopa parempaa kuin tämä :)
VastaaPoista