22. syyskuuta 2013

Vinoraitaneuletta

Sarjatuotantoa...taisin vähän innostua. Flunssaisena on aikaa. Kuvista puuttuu miehelleni neuloma harmaa pipo, jonka tein ihan perus "2 oikein, 2 nurin" menetelmällä ja ilman tupsua. Se meni jo käyttöön, kun lähti järvelle melomaan :)

Mun suosikiksi nousi tuo leijonankeltainen pipo, joka on reilusti pitemmän mallinen ja vähän semmonen reggae-henkinen. Saatan ehkä poistaa siitä vielä tuon tupsun kokonaan, koska luulen että on vielä parempi ilman sitä. Mulla on semmonen Espritin keltainen neulehuivi, niin sopii mukavasti sen kanssa :)  Tarkemmat ohjeet tuohon vinoraitaneuleeseen löytyy vielä tuolta alta.








Pipon ohje löytyy siis täältä:  Ohje. Mutta tässä vielä vähän apuja tekemiseen:

Kannattaa käyttää mahdollisimman paksua lankaa sekä sukkapuikot kokoa 7-8. Aloita luomalla 49 silmukkaa (kolmelle puikolle 12 silmukkaa, yhdelle puikolle 13). On tärkeää, että kokonais silmukkamäärä on pariton! Neulo 1-2 ensimmäisetä kierrosta normaalia aina oikein -neuletta. Aloita sitten neulomaan vinoraitaa, eli "neljä oikein ja kaksi nurin", "neljä oikein, kaksi nurin", "neljä oikein, kaksi nurin", jne. jne... Jatka tätä niin kauan, että pipon mitta on n. 18 cm. Tuossa saa olla aika tarkkana, että pysyy laskuissa mukana, kun jauhaa tuota "neljä oikein, kaksi nurin". Koska se on joka puikolla aina eri kohdassa, koska se neulos siirtyy aina yhdellä silmukalla eteenpäin joka kierroksella. Eli on tärkeää pysyä tuossa "neljä oikein, kaksi nurin" siitäkin huolimatta, että kierrokset ja puikot vaihtuvat välillä. 

Sitten kun on saavuttanut tarvittavan pituuden voi alkaa kaventamaan. Se kannattaa tehdä tuon Dropsin ohjeen mukaisesti.

Saakohan tästä mun ohjeistuksesta mitään selvää...? :D  toivottavasti. Saa kysyä vielä tarkennusta, jos tarvii, tottakai.

3 kommenttia:

  1. Paljon kiitoksia selvennyksistä, kun olin jo ihan purjeissa että mistä voisin tästä kysyä.. mutta minäpä lähden sitä nyt kokeilemaan ihan puikoilla!

    VastaaPoista
  2. Neuloin NOVITAN ISOVELI langasta japuikoilla 5,5 ( 40cm Pyöröpuikoilla) ja loppupäättelyn sukkapauikoilla.silmukkamääräksi laitoin 73 niin helpompi oli neuloa kierti automaattisesti kun laskin 4oik.2nurin.ja lopussa silmukat kavennuksin 8;ssa kohtaa .Hyvä Tuli koolle sopii 54-57cm.Mallin otin tuolta minne vinkki oli ylhäällä.

    VastaaPoista
  3. Olen neulomassa parhaillaan tuolla samalla vinoraita-systeemillä kauluria / putkihuivia pyöröpuikoilla). On kyllä paljon iisimpää, kun kiertää automaattisesti siinä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)