1. syyskuuta 2014

Syyskuun ensimmäiset

Viime viikonloppuna kyläiltiin ystäväpariskunnan luona Jyväskylän Korpilahdella. Siinä on kyllä kaunis paikka. Kumpuilevaa perinteistä maalaismaisemaa järvinäkymin. Keskustan tuntumassa on viihtyisä satama kahviloineen (Satamakapteeni) sekä vanhoine höyrysahoineen (Höyry-Galleria), joka nyttemmin toimii näyttelytilana.


Talkoohommia

Mieheni auttoi talon isäntää kellarin kunnostustöissä (seinän muurausta, yms.). Pitkästi sitä seinää jo syntyikin siinä lauantain ja sunnuntain aikana tuon jo ikää nähneen hellyttävään rintamamiestalon kellariin, jonne syntyy hiljalleen remontin edetessä uudet kodinhoito- ja kylpytilat. Me toiset puoliskot sitten vaihdoimme ahkerasti kuulumisia ja hoidimme kodin muita askareita sekä leikimme reilun vuoden ikäisen Lauri-pojan kanssa. Poikaa ilahduttavaksi leikiksi osoittautui mm. sellainen, että aina kun hän puristi pienillä sormillaan nenääni, niin päästin jonkun hassun ääneen. Tätä pitikin sitten jatkaa aika pitkään :D :D


Pölisevää hommaa tuo harkkojen sahaaminen...

Kävimme sunnuntaina myös tutustumassa Korpilahden kirkkoon, kun siellä oli joku koko perheen tapahtuma sekä puistokirkko (jumalanpalvelus pihalla, toisin sanoen). Mentiin sinne lähinnä lettukahvien toivossa, kun sellaistakin oli siellä kuuleman mukaan tarjolla :)   ja saatiinhan me; muurikkaletut hillon kera sekä lämmittävät kupposet kaffetta. Harmi kun ei tullut yhtään kuvaa sieltä "kirkonmäeltä". On nimittäin upealla paikalla tuo Korpilahden kirkko.

Kaikkinensa oli kyllä oikein mukava Jyväskylän reissu. Miehet saivat suunnitellut talkootyöt valmiiksi, ja lauantai-iltana ehdimme porukalla istua tuvassa iltaakin ja maistaa hieman Argentinalaista punaviiniä (lämpimästi suosittelen: Famiglia Bianchi Malbec 2011). Talon pihan omenapuut notkuivat toinen toistaan värikkäämpiä omenoita. Omaksi suosikikseni nousi silti vaalean vihertävä, lähes valkoinen, valkea kuulas. Niitä nappasimme "salaa" myös parit kotimatkaevääksi autoon. Että kiitos vain isäntäväelle ;)


Täältä pihalta löytyy vaikka mitä! mm. herkullisia omenoita laatikkokaupalla. Nam!
 
Ps. pakko (TAAS) laittaa vähän kuva-aineistoa meidän kissasta, kun se on taas keksinyt näitä uusia unipaikkoja...  Tuolla mun vaatekaapissa se viihtyy nykyään jopa lähes kokonaisen yön..
 
 
Huivikorissa.....kenkälaatikossa..
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)