22. syyskuuta 2014

Vieraita ja nähtävyyksiä

Niin saatiin vielä  nauttia hyvin lämpimistä syyskesän päivistä viikonloppuna. Lauantaina päivälämpötila kohosi vielä lähes +18 asteeseen. Tänä aamuna olikin sitten hieman eri tilanne... tuulee, vettä tihkuttaa ja mittari näyttää surulliset viisi astetta. Hrrrrr! Kylmä. Miten tähän taas tottuu(?).

Kuopion tuomiokirkko

Meillä oli odotettuja vieraita käymässä, Kalajoelta. Viikonlopun ohjelmaan kuuluin muun muassa kirpputoria, kaupungilla ja torilla käyskentelyä, Korttelimuseon kahvilaa, Matkus & Ikea reissu sekä ulkoilua.Varasin jo toissa viikolla keskustan uudelta kirpputorilta pöydän ja nyt lauantaina oli sitten aika viedä tavara myyntiin. Vähän jännittää, että miten tuolla kirpparilla homma toimiin, kun oon eka kertaa siellä myyjänä. Tällä kertaa minulla ei ollut kovinkaan paljon tavaraa, mitä myydä, mutta joukossa on pari semmosta ns. "parempaa" tavaraa, joista odotan saavani vielä ihan ok hinnan (mm. Vallilan Kelohonka-verho, El Naturalistan talvisaappaat, sekä yksi lähes käyttämätön talvitakki joka kävi minulle nyt liian isoksi). Huomenna ajattelin vielä viedä vähän lisää tavaraa myyntiin, kun meidän sisävarastossa on jotain jäämiä edelliseltä kirppiskerralta, jotka jäi silloin myymättä. Pääasia kuitenkin ois se, että pääsis itselle tarpeettomasta tavarasta / vaatteista eroon ja jäisi edes sen verran voitolle, että myyntikulut saa katettua :DKäytiin kyläilyporukan kanssa tutustumassa tunnelmalliseen vanhaan pihapiiriin, eli Kuopion Korttelimuseoon. Emme ostaneet tällä kertaa pääsylippuja, joten noihin rakennuksiin emme päässeet sisälle tutustumaan sen tarkemmin. Nautimme kakkukahvit pihamaalla, kun vielä sattui terassikeliä olemaan tarjolla. Ainoa riesa oli tuulen mukana lentävät koivun siemenet, joita varisi "koristeeksi" kakkulautaselle ja varmaan vähän kahviinkin :D
Kaikkinensa oli oikein mukava ja rentouttava viikonloppu. Eilen kävin vieraiden lähdettyä vielä tallilla mutkan. Tällä kertaa hevonen oli jostain syystä hieman väsynyt ja vaisu. Joten treenin jätin tarkoituksella vähän kevyemmäksi. Vähän otettiin väistöjä, taivutuksia ja muotoon hakemista sekä ratsastin kaikki askellajit läpi. Sen jälkeen vapaat ohjat ja pitkät loppukäynnit. Aina ei hevosellakaan ole hyvä päivä. Välillä väsyttää enemmän kuin toisena päivänä :)


Värikästä tunnelmaa Korttelimuseosta

Flunssaa olen parannellut nyt 2,5 viikkoa. Vielä perjantaina tunsin olevani ylilämpöinen ja köhäinen. Mutta tänään vihdoin tunnen olevani terve! Jeeeee :)   Ajattelinkin palata nyt kiireen vilkkaa takaisin lenkkipoluille ja muiden treenien pariin. Toki täytyy ottaa vielä tämä ensimmäinen viikko vähän iisimmin, mutta mahtavaa kuitenkin, että pääsee taas kunnolla liikkumaan.

2 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä tuolla. Sit kun meki tullaan joskus teille kylään niin kierretäänkö sama reitti??? :) Hihih. Voip kyl ol et me "joudutaan" meneen sit kahestaan, sillä luulen ettei tota parempaa puoliskoo kiinnosta niin hirveesti. Ylläri.

  Oi voi, ompa sitkee flunssa. Toivottavasti paranet pian. Itellä oli viime viikolla vähän flunssainen olo ja ajattelin sen menevän jo ohi niin eikös eilen sit eilen tuntunu et tuleeki voimakkaampana takas. En vielä luovuta!!! Jospa sillä heposellaki oli pientä syysflunssaa. :o

  Kivaa alkanutta viikkoa teil.

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin! :)

  juu, käydä vaan, sitten kun tulette. Ukkelit voi mennä vaikka oluelle sillä aikaa :D

  on kyllä ollut harmillisen sitkee tauti. Toivottavasti siellä paranee nopeammin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)