14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivää

Välillä sitä ikävöi niitä aikoja, kun oli mahdollisuus viettää kaikki päivät ja illat kavereiden kanssa. Eli siis lähinnä lapsuudessa ja nuoruudessa. Koulu- ja opiskeluaikoina. Oli yhteiset harrastukset, menot ja muut.

Nykyään on tilanne aikalailla toinen. Mikä on tietysti ihan luonnollista kun aikuisia ollaan ja kaikilla on omat elämät, menonsa ja aikataulunsa. Välillä tulee niitä ahdistavia hetkiä, kun tajuaa kuinka harvoin sitä näkee muualla asuvia ystäviä. Mutta onneksi ystävyys yleensä on sellaista, ettei välimatka tai pitkä aikakaan sitä voi murtaa. Kai tähänkin voi todeta, että laatu korvaa määrän :)  Sitten kun on kerrankin mahdollisuus istua kasvotusten alas ja jutella kuulumiset auki, niin kyllä siinä aika nopeasti unohtuu se viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien erossa olo.

" Arjesta juhlan tekee hetki tää, kun muistaa hyvää ystävää.
Eihän erota välimatka meitä, vaikka kuljemme arjen eri teitä.
Hetki taas kun kohdataan, saa välimatkat haihtumaan. "
 
Minulla ei ole kovin laajaa ystäväpiiriä, mutta jokainen ystävistäni on hirmuisen tärkeä. Jokaisella heistä on erityinen paikka sydämessäni. Niin monta kuin on ystävää, on myös yhtä monta tarinaa ystävystymisestä. Heitä on ilmestynyt elämääni jo kaukaa lapsuudesta, nuoruudesta kotikonnuilta, myöhemmin elämän varrelta, eri elämäntilanteissa, eri kaupungeista.
 
 
Ystävänpäivä-pätkismuffinit menossa juuri uuniin
 
Minusta ystävyydessä huippua on se, että saa ja voi olla juuri sellainen kuin on. Ei tarvitse esittää mitään roolia, vaan voi olla oma itsensä. Kaikkine vikoineen ja ärsyttävineen piirteineen myös :)  Ystävät tukevat, rohkaisevat, lohduttavat, kuuntelevat, neuvovat. Ystävä ei tuomitse, edes silloin kun on tehnyt jotain typerää. Ystävä antaa anteeksi. Näin olen itse tullut kohdelluksi ja olen myös itse parhaani yrittänyt, jotta toimisin näin myös heitä kohtaan.  
 
Näissä tunnelmissa tällä kertaa. Ollaan hyviä toisillemme. Hyvää ystävänpäivää! **
   
 
Hyvää ystävänpäivää! 


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)