6. lokakuuta 2014

"mehtäsä on ihimisen hyvä olla"

Ei saatu omakotitaloa isolla tontilla peltojen ja metsien keskeltä, silti lähellä keskustaa, niin ja tietysti se oma ranta ja...  ;)  ei saatu ei. Mutta saatiin kiva kämppä läheltä Kallavettä, josta lähtee hyvät lenkkimaastot ihan vierestä. Meidän läheltä löytyy myös pieni, muutaman kilometrin mittainen, luontopolku. Polku mukailee rantaviivaa pitkin Pirttiniemen rehevää ikimetsä-maisemaa. Kun siellä kulkee, ei välillä uskoisi edes olevansa niin lähellä asutusta.




 
Jos tulee fiilis, että haluaa nopeasti "mehtään", niin apu löytyy läheltä. Siellä tuoksuu kostea sammal, jykevät havupuut, kuivuneet askelten alla rapisevat koivunlehdet. Hämähäkin seitit tarttuvat naamaan, kun tallustaa kapeaa mutkittelevaa polkua pitkin.
 


Tänne on hyvä tulla hengähtämään. Polun varrella on muutamia tosi kauniita järvimaisemia ja kalliopaikkoja, joissa uskaltaa tehdä tuletkin.


*****


Itse luontopolku on mitaltaan ehkä jonkun 3-4 kilometriä. Mutta kaikkinensa tuosta lenkistä tulee noin 6-7 kilometriä. Eli oikein hyvä kävelylenkiksi, kun haluaa fiilistellä luonnon keskellä.

Sanovat, että ruska on nyt parhaimmillaan täällä Savossa. Ja se taitaa pitää paikkaansa;  tämä värien loisto on nyt todella upeaa. Näissä tunnelmissa tällä kertaa.



*****

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)