27. lokakuuta 2014

Sokeriöverit! (a´la nutella-banaanikakku)

Bongasin viime viikolla Hesarista Nutella-banaanikakun ohjeen ja päätin heti siltä istumalta, että leivon kyseisen tortun viikonlopun ratoksi. Nutella on nimittäin ehkä ihaninta mitä tiedän.... :P  


 
Kakku oli aika helppo tehdä ja suurin osa raaka-aineistakin löytyi jo keittiönkaapeista valmiiksi. Modifoin alkuperäistä ohjetta aavistuksen;  vaihdoin vehnäjauhot täysjyvävehnäjauhoiksi, ja soseuttamisen sijasta laitoin banaanit pieninä paloina kakkuun (enemmän rakennetta, ns. suuntuntumaa). Nutellan lisäksi kuorrutin kakun myös sulatetulla suklaalla ja koristesydämillä.


 
*****
 
 
Kun kakun saa uunista ulos, niin kannattaa todellakin tehdä niin kuin ohjeessa sanotaan, eli "Anna jäähtyä noin 15 minuuttia, irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle". Anna sitten jäähtyä vuoan alla kokonaan ennen kuorruttamista. Tämä sen vuoksi, että kakusta irtoava kosteus jää kakkuun ja siitä tulee ihanan mehevää.

Tää oli kyllä sen verran hyvää, että mehän popsittiin se mieheni kanssa melkein kokonaan viikonlopun aikana :D   Kun ottaa yhden palan, niin ei voi olla jo leikkaamatta seuraavaa....varoitan siis ;)   ja ennen kaikkea suosittelen kyllä kokeilemaan.


*****


*****
 
 
*****
 
 
***** 

Nutella-Banaani kakku

n. 12 palaa

200 g voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
3 dl soseutettua, kypsää banaania (noin 3 keskikokoista)
1 dl Nutellaa

Koristeeksi: Nutellaa ja/tai sulatettua suklaata (ja vaikka nonparelleja, tms.)

Lisäksi: voideltu ja korppujauhotettu kakkuvuoka

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaanisoseen ja Nutellan kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun, jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan.

Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä. Älä kuitenkaan paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.

Anna jäähtyä noin 15 minuuttia, irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle. Tällöin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Anna jäähtyä kokonaan. Valuta halutessasi hieman Nutellaa / suklaata kakun pinnalle koristeeksi.





2 kommenttia:

  1. Aaak. Piti heti ettiä nutellan ohjetta, jota voisin muokata niin että itsekin saisin syödä.. Löyty ja meneekin varppisti kokeiluun joulunalla. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)