21. elokuuta 2014

Markkinahumua

Tulevana viikonloppuna Kuopion torilla ja sen läheisyydessä riittää taas vilinää. Kansainväliset suurmarkkinat rantautuvat itse asiassa jo tänään torille, täyttäen sen kojuista, ruoantuoksusta, ihmisvilinästä, iloisesta puheensorinasta.



Aamulla nappasin torilta mukaani sen jo lähes perinteisen "työmatkaevästyksen", eli tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita sekä tietty pahvikahvimukin :)   Siinä ihastelin samalla jo valmiiksi pystytettyjä kojuja, joista huokui kansainvälistä tunnelmaa. Makumaailmaa Italiasta, Ranskasta, Saksasta, Itävallasta ja jopa Afrikasta ja Aasiasta saakka. Mutta totta kai myös ihan kotisuomesta ja ennen kaikkea sitä lähellä tuotettua.

Tuolla on kyllä ehkä pakko käydä ihan ajan kanssa. Maistelemassa ja haistelemassa kojujen tarjontaa. Suurmarkkinoille osallistuu kuulemma noin 100 yrittäjää 30 eri maasta., joten tarjontaa löytyy laidasta laitaan.

Aamu oli kovin synkkä ja syksyinen. Kuvistakin tuli kovin "pimeitä". Nyt onneksi näyttää jo mukavasti kirkastuvan ja aurinkokin näyttäytyy hiljalleen. Toivotaan hyvää keliä viikonlopuksi.

*****

Kaupungintalo
 
*****

Kauppahalli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)