15. elokuuta 2014

Ottaako kaaliin?

Suomalainen kaali se on taas halapaa ku saippua, jotta ei muuta kuin edullista ja maittavaa ruokaa siitä tekemään.

Minä kokkailin eilen kotona päivälliseksi "kaalisuttua", eli paistinpannulla tehtävää kaalilaatikkoa tahi kaaliwokkia. Mitä se nyt sitten onkaan. Kyseessä erittäin nopea, edullinen ja vieläpä maistuvakin ruoka. Mikäli kaalista tykkää.

*****


*****

Kaalisuttu

n. 800g kaalia (pannu täyteen)
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
valkosipulia
suolaa
mausteita (maustin jauhelihan tabascolla & grillimausteella)
n. 1-2 dl vettä

Risotto –riisiä (keitä n. 4 hlön annos)

Puolukkasurvosta

Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon silputut sipulit sekä haluamasi mausteet / suola ja vähennä lämpöä. Lämmitä myös toinen paistinpannu (miel. wokkipannu tai muuten vain iso pannu). Lisää sitten suikaloitu kaali sekä 1-2 dl vettä pannulle. Kaali menee kasaan pannulla, joten suurta määrää ei kannata alkuvaiheessa säikähtää. Paista, kunnes kaali on hieman kutistunut ja pehmennyt. Hauduta vielä hetki kannen alla.

Lopuksi yhdistä wokkipannulle kaalin joukkoon myös ruskistettu jauheliha sekä risottoriisi. Sekoita huolellisesti. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa. Itse lisäsin joukkoon myös aitoa kreikkalaista fetajuustoa, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan. Sopi hyvin tuohon :)  suosittelen kokeilemaan.
 
*****
 
 
*****
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)